fredag 3 februari 2012

Solkskenshistoria


från vården. Läser i Expressen om Johan Hedenberg som blev opererad akut för en tumör i hjärtat som hittades av en slump. Han berättar om dessa hårt arbetande undersköterskor, sjuksköterskor och läkare som ser till att vi människor faktiskt oftast blir vårdade och botade. Ofta får vi bara läsa om fel, misstag och annat som människor utsätts för av vården och de flesta av oss tror väl att vi har en vård som inte fungerar.

Mer såna här historier skulle göra vårt samhälle bättre och eventuellt de hårt arbetande sjuksköterskorna och undersköterskorna mer avlönade. Det skulle ge alla dessa läkare, sköterskor, undersköterskor en bättre självbild och ge oss en ännu bättre vård. I förlängningen skulle vi få läkare och sköterskor som trivdes med sitt jobb och var stolta över sin kunskap och det skulle ge fler forskare, bättre vårdmetoder, bättre läkemedel och friskare svenskar. Gott föder gott. Eller vad tror ni? Drar vi inte ner varandra med all denna negativism?
Bild lånad från Expressen

7 kommentarer:

Znogge sa...

Sjuksköterska och sjukvårdsbiträde är klassiska kvinnoyrken som tyvärr aldrig kommer till att betala sig. Tror i alla fall jag. Läkarna däremot skär guld med täljkniv och har enorma löner.

Samma som undervisningsyrkena. Blir aldrig någon större ändring där heller.

Negativ? Tja kanske men jag har tappat hoppet en smula...

Thakock sa...

Helt rätt! Man behöver lite uppmuntran! =)

Britt sa...

Znogge: Det fanns en tid då riksdagsmännen slogs för att få lika hög lön som landets lärare...det kan bli så igen.

Stattinskan sa...

I min arbetsbeskrivning står det hur oerhört viktigt det är att ge positiv feedback till våra deltagare ... Men är inte det oerhört viktigt för alla och en var? Min ledning är inte av denna världen. Vi får så mycket beröm, hejarop och uppbackning så att jag ibland får nypa mig i armen för att fatta att det är sant! Så ska det vara!
Fram för positivitet!
Gomorron Britt

Ama de casa sa...

Alla behöver uppmuntran! Men tyvärr är det ju oftast misstagen som slås upp stort...
Bra gjort av Johan!

Mudotter sa...

Jag håller med. Uppmuntran behöver vi alla.

SV: Ja Björn får GÄRNA komma :)

Hörni sa...

En fantastisk historia det där, och kul att läsa om hur han omvärderat de som jobbar i vården.
Gott föder gott, det tror jag på.