onsdag 1 februari 2012

Huskurer


Jag håller på med diverse huskurer då jag är riktigt förkyld just nu och har slemhosta och rinnsnuva och allehanda problem i ögon, öron, näsa och hals.

Läste att brittiska forskare kommit fram till att honung slår ut ökända bakterier. Jag visste väl att vissa av dessa kurer jag håller på med var läkande. Det kommer snart visa sig att det är rätt och riktigt att äta rå lök och vitlök som smörgåspålägg till det varma honungsvattnet...inte hett...låt svalna lite och rör ner honungen (givetvis KRAV-märkt).

Jag lär inte smitta ner någon heller, så illa som jag luktar, efter all rå lök och vitlök jag ätit.  Inte rätt vecka att ragga ny parter...

Bild från NSD

7 kommentarer:

Z sa...

Själv kör jag med te, näsdroppar och Treo om det blir aktuellt.

Hoppas dina kurer har avsedd effekt.

Krya på dig.

Znogge sa...

Sa Znogge

Diana sa...

Hahaha, låter som en singelkur! ;)
Jag har hört nåt med ingefära (kanske nåt mer) och sen dra i vatten. Men jag har inte testat det. Jag kör med nässprey, panodil och nässkölj.

Sv: Nej nej, kon skulle bara gå runt och se lite indiskt/brittiskt ut! :)

Stattinskan sa...

Hahaha - ja, det är kanske så att bacillerna egentligen skulle rå på vitlöken - men de fixar helt enkelt inte att komma i närheten av "doften" :-)
God morgon Britt

Ama de casa sa...

Låter som en effektiv kur. Ja mot förkylningen alltså. Inte att rekommendera om man ska ut och ragga :-)

Krya på dig!

ansepanse sa...

de gamla huskurerna är nog de bästa :)
krya på dig
kramar

Lisbeth sa...

Säg inte det. Det verkar som om halva Sverige är krassliga just nu. Det kanske är fler som kör med samma huskur. Kaka söker maka är det inte så man säger
Krya på dig