onsdag 22 februari 2012

Polisen Twittrar


I DN kan man få läsa några korta notiser om vad Polisen twittrar om. Det kan vara ganska kul ibland.
Ur DN pdf-tidning 2012-02-21


Ett av polisens Twitter som blev uppmärksammat av Sveriges Radio, var om ett ingripande mot berusade personer i Stockholm i somras, där de som var inblandade tyckte att polisen passerade gränsen för hur de ska twittra. Det gäller att välja sina ord...som alltid när man är ute på Internet.


Gå gärna in och läs eller twittra med IG chefen på Södermalmspolisen!


Det finns även en möjlighet för allmänheten att hjälpa polisen med tips via deras hemsida...och för polisen att lägga ut bilder och annat för att få hjälp av oss vid olösta brott. 

Det är nytt och lite kontroversiellt och inte alla polisdistrikt som gör, men Stockholmspolisen har, enligt Rapport, för första gången lagt upp bilder på en misstänkt våldtäktsman. Jag tycker att vi redan sett en massa liknande bilder och filmer på Efterlyst i över 10 år. Vad är skillnaden?

6 kommentarer:

Znogge sa...

Det gäller att tänka sig för fler gånger. Sitter man i sin trädgård och talar för ett helt grannskap så är det illa nog...

Ama de casa sa...

Jag har aldrig förstått det där med twitter, jag är nog för gammal...
:-)

ansepanse sa...

jag tycker nog att man ska tänka sig för lite
Sv: jag letade på nätet igår och fick genom det veta att just mina tallrikar tillverkades mellan 1885 - 1900, roligt att ha så pass gamla saker
kramar

Mudotter sa...

Jag har precis börjat följa lite människor på twitter. Det är faktiskt kul. Jag skriver inte själv, bara snokar på kändisar :)

Sv: Haha youtube har nog det mesta, det har du rätt i:)

Lisbeth sa...

Gammelmodiga jag. är snart den enda som inte twittrar. Verkar lite svajigt det där med tanke på rättssäkerheten Kul att läsa i alla fall
Ha en fin kväll

Hörni sa...

Jag måste nog ge mig på det där med twitter ändå, fast det tar emot. Jag behöver inte ett till beroende om man säger så. :)