lördag 19 november 2011

Den globala uppvärmningen


Förra året var vi många här i Norden som tvivlade på att det fanns global uppvärmning och att jordens medeltemperatur hade ökat...i år är det väl ingen som tvivlar på att det är lite varmare än vanligt.

– Det är mycket troligt att antalet riktigt heta dagar kommer att öka med en faktor 10 (tiofaldigas) i de flesta regioner i världen, antalet häftiga regn blir fler och de tropiska stormarna kommer att öka i styrka, säger Thomas Stocker, ordförande i en av IPCC:s arbetsgrupper. (Dn.se 2011-11-19)

Domedagsprofeterna sitter och tittar på almanackan och ser 2012 närma sig och säger: -Vad var det vi sa?...Jorden går under!

Om jag får säga vad jag tror så tror jag inte att jorden går under bara för att mänskligheten dör ut. Jag tror bara att det kommer något annat. Jorden fanns ju långt före människan och behöver oss inte...så varför skulle jorden gå under av den globala uppvärmningen...däremot gör nog människan det. 
Översvämning i Bangkok (bild från DN.se)

14 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Ja, det är lite svårt att vara helt optimistisk när man tittar framåt. Tycker ibland att det gör vår tid tråkigare än vad det (kanske?) var på t.ex. 60-talet. Vi (i delar av västvärlden) har ett högt välstånd just nu och kan inte alls klaga, samtidigt finns en "domedagskänsla" och jag tror att den känslan i sig påverkar mänskligheten...

Viktkamp sa...

Så sant det du skriver, jorden kommer nog alltid finnas!

Diana sa...

Meh, så kallt som vi i Skåne haft det de senaste två åren om vintern så förtjänar vi en sommar med 25 grader... minst! :)

Anonym sa...

Klart jorden också kommer att gå under vad det lider men till dess är det nog så länge att vi inte behöver fundera på det. När det gäller mänskligheten vill jag gärna tro att vi lyckas hejda oss så att vi kan finnas kvar vi med, längre än till 2012.

Ama de casa sa...

Jorden kommer nog att finnas kvar tills dess att solen sväller och slukar den. Poff! Ett svart hål.

Men det kommer nog att dröja längre än till 2012 det...

Villa Frejas bokblogg sa...

Precis vad jag tror. Det är inte jorden som går under utan mänskligheten. Och tyvärr tror ju många människor att jorden kretsar kring dem.

Znogge sa...

Vi människor borde nog skärpa till oss på en del fronter. Om vi inte vill bli som mammutarna...

Stattinskan sa...

Ja, jag tror också att jorden blir kvar men att mäsnkligheten kommer att ta kål på sig själva på ett eller annat sätt
Svar: Jag har fått ett nytt intressant arbete - det räcker tydligen för att reta upp någon. För något år sedan var det en kvinna som förföljde mig. Jag har både namn och bostadsort så det är möjligt att det är hon som har satt igång igen. Det går i samma anda ...

Ulrika sa...

Tja pja, du har nog rätt dessvärre.
Här i norr märker vi väl än så länge mest av de positiva bieffekterna av uppvärmningen (om nu årets fantastiska sommar kan tillskrivas detta..?) men i övriga världen märks det ju på mindre trevliga sätt att världen är ur led. Och att det är vi människor som bär ansvaret är väl tämligen uppenbart.

Stefan Falkelind sa...

Nej nu tvivlar nog ingen på att temperaturen har ändrats. Här har inte snön kommit än.

Sv: Ja många har flyttats av olika anledningar.

anne sa...

Inget står stilla, allt är föränderligt, men sen så behöver vi väl inte bidra till de negativa förändringarna på det sätt vi har gjort, på väldigt kort tid.

ansepanse sa...

nog är det något som händer men längre än till 2012 kommer vi att få leva här på jorden, det tror jag säkert
kramar

Me and my dark secrets sa...

Jag tror också att jorden klarar av det, den anpassar sig säkert. Dör vi av översvämningar, för varma somrar eller snörika vintrar. Så får det väl bli så...

För övrigt är snön sen i år om man ska jämföra med de andra två åren.

Hörni sa...

Ja, mänskligheten kommer nog försvinna långt innan jorden gör det, det tror jag också.