torsdag 5 maj 2011

Vem var skyldig till våldtäkten?

Tyvärr hör man ju fortfarande att kvinnans beteende och klädsel blir föremål för granskning när man utreder våldtäkter. Det finns de som tycker att kvinnan var skyldig till att hon blev våldtagen för att hon var för full, hade för kort kjol och flirtade med våldtäktsmannen innan. Om vi ska ha de kriterierna för vem som var skyldig måste de ju också gälla mannen. Det måste ju innebära att även alla män inblandade i en utredning gällande våldtäkt ska misstänkliggöras på samma punkter. Var han för full, för manligt klädd och flirtade före våldtäkten kan man anse honom som skyldig.

Fotograf: haloocyn

9 kommentarer:

Znogge sa...

Men den lilla detaljen tycks man helt ha glömt bort i förvirringen...

Anonym sa...

Ett nej, är ett nej, är ett nej!

Krönikören sa...

Absolut. Det gamla tänkandet finns kvar hos så många.

På knoddarnas förskola fick de lära sig en ramsa: Min kropp är min, och så något om att jag bestämmer själv över den etc. Jag måste nog ta och fräscha upp den för dem båda.

ansepanse sa...

självklart!!

Ellis sa...

Våldtäkt är ALDRIG okej!!!

Bara Jag sa...

Man kan ju tycka att villkoren borde vara lika - oavsett kön... Trevlig helg!

Svorskan sa...

Det har jag inte tänkt på, men det är ju helt rätt!

Hörni sa...

Gud så rätt! Att ingen har tänkt på det förut..

Britt sa...

Bara Jag: Det märkliga är att för den ena parten är rejäl berusning och tidigare flirtande en friande detalj...männen går oftast fria just för att de var så berusade och att de har flirtat med offret innan vilket per automatik verkar göra dem till offer? Kvinnan däremot är direkt skyldig om hon är för berusad och flirtar. Märkligt!