måndag 23 maj 2011

I väntan på vykortet från Hallmark

Sedan 2003 har jag fått mejl som varnar för viruset som heter ”Postcard from Hallmark” eller ”Vykort från Hallmark”. Jag ska under inga omständigheter öppna det för då går min dator sönder...upplyser mejlet mig om. Än har jag inte fått något vykort trots 200 varningar i 8 år. Konstigt nog har ingen skapat ett sånt virus trots att de haft 8 år på sig. Jag förmodar jag får vänta 8 år och 200 varningar till. Snacka om att jag blir förvånad den dagen jag får ett. Tanken har slagit mig att jag själv hade kunnat skicka ett bluff-mejl som hette ”Vykort från Hallmark”..men det är inte snällt.

Hallmark är ett virus-hoax alltså en virusbluff. Prova att googla Hallmark+hoax så förstår ni vad jag menar. Gör gärna det med alla virus-varningar ni får på mejlen. Jag slår vad om att 99% är falska. Gå i stället in på de stora virusbekämparnas hemsidor och kolla vilka virus ni ska hålla koll på

7 kommentarer:

Znogge sa...

Vet inte hur många gånger jag skrivit om detta Hoax men folk går på det gång efter gång... Synd men dant!

ansepanse sa...

man ska inte öppna något lurigt, jag gick på en nit på facebook men tur var att jag hade så bra virusskydd att jag inte fick något skräp av det
kramar

Anonym sa...

Jag har inte heller fått nåt vykort från Hallmark. Konstigt nog har jag inte ens fått nån varning... Nu känner jag mig lite mobbad.
:-)

Svorskan sa...

Bra tips! Jag brukar fråga Janne, men han svarar inte alltid bums på mina mail. :D
Sv: Jag misstänker att jag reagerar på glutamat, så nu testar jag med att äta "ren" mat. Till och med min ekologiska buljong visar sig innehålla glutamat. Om några veckor har jag tänkt testa att äta det igen och se om jag får en reaktion 1-2 dagar efteråt som jag har fått innan (kan vara att det inte har med glutamat att göra, men väl värt att testa).

Bara Jag sa...

Inte nog med att man ska gå runt och vara rädd för sådant som är skadligt - man ska dessutom vara rädd för ofarliga saker också!!

Pia sa...

Hahaha.. ja jag har tänkt samma sak med det där Hallmark-viruset.. Samtidigt är jag ju nyfiken.. Vad skulle det månne stå på det där vykortet? Hälsning från...??? ;o)

Ja, det där askmolnet hoppas jag verkligen ger med sig.. både för islänningarnas(o djurens) skull, men också för vi andras skull.. Jag vill jättejättegärna komma iväg på min resa till Grekland.

Ellis sa...

Nu när dtorn kraschat så känner man nästan: Om jag fått virus så har jag mig själv att skylla för jag klickat på något. Men nu kraschade bara windows i datorn när jag kollade bilder så man blir ju riktigt arg....

Jag har tänkt precis som du ang. externa hårddisken. ÄNDÅ blir de ej av! Fan va ja skall köpa en nu!!