söndag 29 maj 2011

Hoppa från Eiffeltornet eller inte

Hörde Ted Gärdestads gamla klassiker Jag tänker hoppa ner från Eiffeltornet och kom osökt att tänka på en annan artist, som också tyvärr lämnat denna jord allt för tidigt, nämligen Lasse Lindroth alias ”Ali Hussein”.

Han berättade en gång i programmet Släng dig i Brunnen om när han var i New York och besökte Empire State Building. ”...man har haft problem för att amerikaner med ångest åker upp och hoppar ner och tar livet av sig och landar på tyska fotografer och kinesiska barnfamiljer ...så de har skaffat beväpnade vakter...Hur har de tänkt då? -Han tänkte hoppa...men jag sköt honom...”.

Det här var innan terroristattacken den 11 september. Idag står väl vakterna där för att skydda oss turister mot terrorister?

Synd att det finns så lite material från den tiden Lasse var Stand-Up komiker...han var så oerhört bra. Här ett klipp med just den här storyn om Empire State Building plus mycket mycket annat.


10 kommentarer:

Znogge sa...

Två som lämnade för tidigt. Tråkigt. Mycket tråkigt skulle jag vilja säga!

Diana sa...

Jag har bara vaga minnen av Lindroth. Appropå Ted så brukar jag sjunga "Jag tänker hoppa framför pendeltåget...", men så har jag ganska morbid humor... ;)

Anonym sa...

Mycket tragiskt med dom båda som försvann här från jordelivet alltför tidigt.

Hörni sa...

Både Ted Gärdestad och Lasse Lindroth var fantastiskt bra. Så tråkigt att det blev som det blev med dem.
Empire State Building har rigorösa säkerhetskontroller med metalldetektor nu efter 11 sept. Undrar hur man tar livet av sig där nu, det är inklätt med glas som måste vara ganska omöjligt att ta sig över.

ansepanse sa...

båda lämnade in allt för tidigt
kramar

Selma sa...

Sorgligt är det. Och märkligt att beväpna sig mot suicidala.

Skatan sa...

Man behöver inte vara speciellt sucidal (heter det så) för att känna suget om man står högt uppe ... på ett tak, på en klippa vid ett stup eller på en hög bro och tittar ner ... Det ääär mäktigt detta sug.

Kram!

Tiny sa...

Ja, tänk att man minns nästan exakt var man var och gjorde när dödsbuden kom! Ted var så stor musiker och Lasse en så bra komiker... tänker att det är många kreativa människor som inte orkar...

Ellis sa...

Jag fattar inte varför folk vill avsluta sina liv?

Georg Hendrix sa...

Lasse Lindroth var härlig han. Hade gärna vart och sett han live idag om han levt. Gärna sett honom i Parlamentet och liknande också. Han var rolig, personlig och kändes väldigt naturlig i hans sätt. Inte för tillgjord.