onsdag 30 november 2011

Det här med förhållanden


är inte lätt. Och det ska det nog inte vara....tror jag. Kanske för att det aldrig varit det för mig. Och vem är jag egentligen att säga något om det...mina förhållanden har ju inte hållit livet ut bevisligen eftersom jag lever ensam nu. Om förhållanden kan jag säga att det ska inte vara enkelt...för då ledsnar man och det blir tristess. Man ska inte bara komplettera varandra...man ska komplicera varandra. Det ska vara lite problemlösning över det hela. Det är som med låtar som man blir förälskad i på en gång...efter ett tag blir de jobbiga, påträngande och man blir leds på dem...inget man gärna lyssnar på timme ut och timme in i åratal....men låtar man får lyssna in sig på några gånger, som man hör nya saker i hela tiden, som ger en nya bilder i huvudet...de vill man lyssna på år ut och år in. Lasse Winnerbäck har låtar jag gärna lyssnar på varje dag år ut och år in. Han verkar förövrigt inte heller ha det lätt med kärleken...kanske därför han gör bra musik. Men nog om det...det var ju förhållanden jag avhandlade.

Min pappa sa alltid att man inte ska passa varandra precis i början utan man ska nötas in i varandra som två stenar...så man passar varandra bättre och bättre för varje år. Kanske därför det blir så komplicerat för mig?

Allt det här började jag tänka på när jag läste i bloggen Tankelek.

Fotograf: wgroesel

13 kommentarer:

Znogge sa...

Kärlek i allmänhet och förhållanden i synnerhet är inte alltid så lätt. Jag och Husse hänger ihop fortfarande så min erfarenhet är inte stor. Men jag tror att man ska skynda långsamt i ett förhållande!

Ama de casa sa...

Din pappa har nog rätt i det där.
När jag "blev ihop" med Anders för snart 34 år sen så sa han (mycket romantiskt):
- Okey. Vi kan väl va ihop då. Men jag tror inte det kommer att hålla.

Och - han kan ju ha rätt. Man får i alla fall aldrig ta någon för given.

ansepanse sa...

det där med förhållanden är inte lätt och hur som helst utvecklas man ju hela livet och då gäller det att man utvecklas lite på samma sätt annars kan det ju verkligen bli kompliserat
Sv: :) ja, det värsta är nog belysningen i provhytterna, inte speglarna i sig
kramar

Thakock sa...

Låter väldigt bra. Man ska verkligen arbeta för att passa ihopa. Det är det som gör ett bra förhållande. Då är man stark...Kärleken är stark! =)

Krönikören sa...

Kruxet är att det tar sååå himla lång tid för stenar att nötas ihop. Eller förresten - pimpsten är väl ganska mjuk?

Diana sa...

Att inte ta varandra för givet och en jäkla massa kompromissande är mitt tips. Fast okej, i detta gänget har jag ju väldigt lite erfarenhet av förhållande med mina 11+ år. Men jag träffade Batman som 18-åring så hela mitt vuxna liv har det varit vi två.

Thakock sa...

sv: Det är något i lådan... Jag hade problem med en tjej för några veckor sen som kommenterade mitt val av födelsedagspresent..Så det är ett ironi inlägg åt henne då hon fortfarande hänger kvar. Och av den anledningen jag godkänner kommentarer först ;)

Me and my dark secrets sa...

Nej, förhållanden är aldrig lätta. Men man ska lösa problemen som dyker upp tillsammans och man får lära sig acceptera nackdelarna och se fördelarna.

Freedomtravel sa...

Håller med om att det inte är lätt alltid. Jag tror att både måste VILJA åt samma håll och vara intresserade av att utvecklas tillsammans. Men så ska man ju ha lite tur också. Och den kan komma när man minst anar det! Så var det i alla fall för oss. Vi har båda ett gäng halvdåliga förhållanden bakom oss och träffades oväntat. Nu blir det bara bättre och bättre.

Villa Frejas bokblogg sa...

En mycket klok pappa! Och det stämmer nog. Kärleken måste få rum att växa sig större. Och alltför lik någon ska man inte vara... det tror jag inte blir bra i längden.

Hörni sa...

Det stämmer nog bra det din pappa sa, bara man inte börjar ta varandra för givet när det gått många år.

Lisbeth sa...

Visst är det så måste vara lite komplicerat framförallt i början. En av mina vänner sa så här om sina förhållanden: Man köper en triss och skrapar. En del vinner ingenting en del får 25:- och nöjer sig med det. Några få förunnat är det att få 3 klöver och åka till Stockholm och skrapa
Sätt på dig skorna och gå till närmaste Atg ombud
Ha en fin dag

Anonym sa...

Jag inbillar mig att maken och jag är rätt och att vi kommer att vara det men säkert kan man inte veta.