söndag 26 februari 2012

Taxi var god dröj!...för vi hittar inte.


Läste/lyssnade på Radio Stockholm:s hemsida att man beslutat att lokalkännedom för taxichaufförer i Stockholm ska slopas från 1 april. Transportstyrelsen tycker att det går bra med GPS. Jag är rädd för att det blir en och annan bil som kommer vara lite vilsen i Stockholm med omnejd...för en GPS kan också ha fel...eller tolkas fel.

Foto: ilco Läste föresten i Amas blogg om hur det kan gå när bara GPSen får bestämma....den leder in en på vägar som man inte bör köra på.
 

10 kommentarer:

Znogge sa...

Lokalkännedom borde väl ändå krävas...

Anonym sa...

Ibland känns det som om GPS:en skickar en på mystiska vägar men på det hela taget funkar det förvånasvärt bra.

Diana sa...

Lite lokalkännedom kan ju vara bra... Någon jag däremot skulle vilja sätta gps på är taxisnubbarna i Kina. Beijing är en otroligt galet stor stad och det märktes när chaufförerna skulle försöka att hitta till hotellet. Panik! Speciellt med tanke på att de inte talade ett ord engelska.

ansepanse sa...

ja, det kan nog bli lite hur som helst om man enbart ska gå efter GPS, jag menar, det finns ju alternativa vägar som kan vara genare och snabbare
Sv: det går nog inte att rädda bordet, det blir helt enkelt att köpa ett nytt
kramar

Lisbeth sa...

Jag blir så full i skratt.Vilken kaos det ska bli. Jag som inte är stockholmare och kör på Gps vet vad det innebär. Många omtag blir det.
Säger bara lycka till och undrar varför detta nya har dykt upp?
Ha en fin morgondag

Villa Frejas bokblogg sa...

Så där tycker jag alltid att det verkar, i alla fall vad jag hört andra berätta om GPS- själv har jag ingen egen erfarenhet. Men de var visst en tendens att visa fel väg väldigt ofta?!
Kram.

Hörni sa...

Lite lokalkännedom skulle nog jag vilja ha om jag var taxichaufför i alla fall, men har man bara en väl uppdaterad gps så borde det kanske funka ändå.

Ama de casa sa...

GPS-er är inte alls att lita på! Dom kan se till att det blir böter, och dessutom luras dom emellanåt...
(Fast det är nog jag som känner mig detroniserad som kartläsare... ;-) )

Tobias Röstlund sa...

Hej Britt
Vänligen ta bort din taxibild från din blogg, den är upphovsrättsskyddad och inte OK att använda, P 4 Stockholm har ett abonnemang hos oss vilket ger dom rätt att publicera den.
Mvh Scanpix

Britt sa...

Tobias: Oooops, tittade inte om den var upphovsrättsskyddad utan tog bara bilden ur artikeln jag bloggade om. Ber hemskt mycket om ursäkt. Byter bild.