tisdag 7 februari 2012

När jag inte förstår mitt eget bästa


griper en gud eller ödet in och ändrar förutsättningarna för mig. Jag tror att det många gånger räddar livet på mig...eller åtminstone ser det till att jag kommer mindre tilltufsad ur vissa situationer...eller att jag aldrig hamnar in i dem.

Som nu när jag tog fram skridskorna från källarförrådet i den mening att jag skulle åka med barnen på förskolan. Jag skulle sväva fram på isen och hoppa högt och gör små söta salkovs med barnen. Det kan ju inte bara vara Hockeypappan som får alla beundrande blickar på sig, när han åker med barnen, för att han kan åka så snabbt....även en fröken måste visa att hon kan...inte spela hockey...men däremot åka konståkning som en, något till åren kommen, isprinsessa. Ja en gång i tiden åkte jag konståkning...ja för sådär en 40 år sedan. Ja vaddå!?! Det är som att cykla...man glömmer det aldrig!

Nu såg Gud eller ödet eller något annat till att det kom in ett envist ryskt högtryck som gjorde att temperaturen åkte ner till en så låg nivå att inte ens de värsta entusiasterna vill åka skridskor.

Jag kanske nöjer mig med att bara åka runt lite med barnen när det blir lite mildare. Kanske provåker ett par hockeygrillor jag fått låna. Då tar jag nog det lite lugnare...eftersom jag aldrig lärde mig att cykla med såna...


4 kommentarer:

Lisbeth sa...

En till prinsessa. för 40 år sedan var jag i full gång på isarna med taggarna ny vässade. Gjorde allt bra utom att jag ramlade hela tiden. katastrof som speglar av sig på mina knöliga knäskålar. Kort kort nej du fulare knän går ej att finna. Så se upp om du har dom i behåll skyll på något och stila på annat vis
Ha en fin kväll

Thakock sa...

Hahah klart du kan det... Det sitter i fötterna ;D

Hörni sa...

Hahaha, jag tror mer att du hade tur. ;)
Jag som är så sugen på att åka skridskor, kanske var tur för mig att du fick mig på andra tankar.

Ama de casa sa...

Hahaha! Jag testade att åka konstgrillor efter många års uppehåll och det var SVÅRT! Höll på att slå ihjäl mig...
Så du får hålla tummarna för att det där ryska högtrycket håller i sig :-D