måndag 20 februari 2012

Udda intressen


Läser i DN om en konstnär, Jon Rafman, som samlat udda bilder i 5 år från Google Maps och gjort en utställning. Dessa Street Views innehåller bilder på polisingripanden, prostituerade, lik, bilbränder, renar, vackra platser och några mindre vackra platser. Gå gärna in och kolla på hans digitala mapp och fundera samtidigt hur lång tid och hur många mil han fått färdas på dessa virtuella vägar innan han hittade något av värde. Försök själva och inse att det är lite av en slump att du ska hitta något värt att titta på, på din virtuella promenad. Lite som i verkliga livet...inte ofta det är så anmärkningsvärt det du ser på väg till bussen...men plötsligt händer det.
12 kommentarer:

Hörni sa...

Vad coolt. Det roligaste jag sett på google maps var en man som kikade upp från ett dike. Minns inte vart det var och ångrar att jag inte tog en skärmdump. Det såg rätt kul ut.

Sv: Jag känner mig som en också. Trasa alltså.:)

Britt sa...

Gun: Urvriden eller suger du? ;D

Freedomtravel sa...

Den där husbilen ser ut att ha passerat bäst före-datum...

Znogge sa...

Han har verkligen hittat en del!

Krönikören sa...

Kollade igenom bildspelet i morse. Många läckra och roliga bilder, även många tragiska.

Krya på dig.

ansepanse sa...

jag var inne och kollade på bilderna, vilken historia det egentligen finns bakom dem alla, många av dem väldigt tragiska
kramar

Lisbeth sa...

Den som söker han finner. Jag tror att det tar olika antal timmar att hitta det man är intresserad av. En del av oss är djupa en del är ytliga och en del är ingenting. Den här mannen hade nog en mening med sitt letande och ett djup som inte är alla förunnat. Kanske jag inte ens vill ha det djupet. trots det så gillar jag bilderna och får dom gärna serverad på det här viset. Var och en har ju sin historia.
Krya på dig i snuvan nu

Diana sa...

Där har vi en kille med mycket fritid, men det var himla coolt gjort! Nu vet jag vad jag kan göra sömnlösa nätter. :)

Diana sa...

Vem är det som tar dessa bilderna egentligen? En del verkar vara medvetna om att de tas och andra inte...

Anonym sa...

Jag är nog egentligen en mycket konstnärlig typ, för jag har gjort samma sak. För mig tog det mig drygt 50 år att irra mig fram till det där huset på sista bilden. Det gjorde jag i somras, och helt av "misstag".

Kolla här:

http://amacasa.wordpress.com/2011/09/08/konsten-att-mala-ett-hus/

:-)

PS: Jag tror att det är roligare att göra det irl än på google ;-)

Britt sa...

Ama: Det inlägget hade jag missat. Det roliga kan ju vara att besöka de platser man varit på i riktiga livet en gång till, men virtuellt.

Som adressen jag gav dig som skulle gå till hotellet i Vila Nova med sopsortering utanför...men jag vet inte om det fungerade?

Thakock sa...

Vilka bilder! =O