söndag 20 april 2014

Matsnusket

Det handlar inte om härligt matsex som i filmen ”9½vecka” utan om krogar som inte riktigt lever upp till normen om vad som är skälig hygien i ett restaurangkök. Inget nytt. Varje dag, i varje stad och mindre håla avslöjas dessa snuskiga ställen av kontrollanter eller av gäster som matförgiftas. Så har det varit så länge jag kan minnas.

På 80-talet gick vi i Gällivare till Pizzeria Pema för att äta pizza och dricka öl. Mest för att dricka öl. Vi åt även den goda pizzasalladen...som visade sig blandas ihop i ett gammalt BADKAR. Vi fortsatte äta salladen...trots att vi visste hur den gjordes. Den var god – ingen dog. Vi drack väl så mycket öl så allt annat dog...utom vi.

När jag flyttade till Luleå 1986 fanns Bacillgrillen. Det hörs ju bara på namnet, i folkmun, vad det var för klass på hygienen på det stället. Där åt vi alltid en burgare till de stängde stället på grund av miljöskäl. Gott var det...bara man var tillräckligt full.

Idag vet jag inte om jag skulle gå på någon av dessa ställen och äta trots att jag inte är så petnoga med bacillerna. Jag vill nog att restaurangerna lever upp till en något så när godtagbar standard.
http://www.metro.se/stockholm/stockholmskrog-forberedde-mat-pa-personaltoan/EVHndq!hxn283uiZ7XM/
Printscreen från Metro

4 kommentarer:

Decdia sa...

Hihi, vi hade på 80-talet en pizzeria som fick leva med ryktet om att deras gäster ibland fick kackerlackor med i maten...

Ama de casa sa...

Det som inte dödar stärker, eller hur det nu är man säger :-)

Kocken sa...

Ja sådant man inte dör av säger dom ju ;)

Jag har bara en gång varit på en riktigt hemskt ställe. Var under utbildningen o vi hade praktik o jag kom till ett ställe där dom sparade på ruttna grönsaker o använde ändå. Jag stanna 2 dagar sen vägra jag gå dit!

Hörni sa...

Hahaha, nä fy tusan, jag är nog rätt glad ändå att jag äter ute väldigt sällan. :D