lördag 12 april 2014

Smart krigsföring?

Såg Vetenskapens Värld om legaliseringen av marijuana på försök i delstaten Colorado i USA. Jag tycker det är helt förkastligt och jag tror när man gör en utvärdering om tio år kommer man se att missbruket ökat och kanske brottsligheten med. Jag tror inte man blir listig av marijuana...men jag kan ha fel. Jag har inte läst all forskning om drogen. Har inte provat. Har inga vänner som öppet berättat för mig om deras erfarenheter, så jag kan inte dra några slutsatser av det.

Skulle jag vara Putin hade jag sett till att arbeta hårt för att marijuana skulle legaliseras i fler delstater i USA. Jag hade skaffat mig en stor lobbyverksamhet skött av forna KGB som arbetat sig in i senaten. Det hade fått kosta pengar och ta tid. Jag hade tyckt det hade gagnat mig. Jag hade kallat det smart krigsföring. Underminera fiendens kraft, och påverka dess styrka att slå tillbaka. Blir inte så många elitsoldater av de marijuanarökande ungdomarna.

Sen hade jag förbjudit vodkan i Ryssland.
http://www.svtplay.se/video/1935037/avsnitt-11

Bilden är en printscreen från SVT Play

3 kommentarer:

znogge sa...

Det nog föga troligt att det skulle finnas något positivt med droger. Den allra farligaste av dem, alkoholen, skulle aldrig godkänts om den lanserats i dag.

Decdia sa...

Jag är för dåligt insatt i ämnet för att riktigt kunna uttala mig. Men droger känns ju aldrig bra.

Ama de casa sa...

Jag tror inte på att legalisera droger. Kan inte vara bra på nåt som helst vis. Å andra sidan är det legalt med både alkohol och tobak...