lördag 12 april 2014

Blod är tjockare än vatten

Men när inte blodsband finns, hur blir det då? Att bygga nätverk är viktigt då. Inte vilka nätverk som helst. Det här är nätverk av vänner. Riktiga vänner. De som ska finnas där när det gäller. De ska vara vänner som ställer upp. De som bär dig, som om de vore av samma blod som du.

Jag fyller 50 år i år. Jag har en väldigt liten familj utan barn och syskon, och väldigt liten släkt. För mig gäller det att se till att jag har ett nätverk där jag är trygg. De som ser till att jag får det jag behöver, den dag jag inte orkar be om det jag behöver.

Jag har det här året racklat lite. Ytterst lite. Har haft förkylningar som inte har gett med sig, skapat bihålebesvär och tandvärk. Sjukvård och tandvård utreder och utreder och jag hoppas de kommer hitta ett svar. Jag försöker jobba så mycket jag kan...men när jag inte orkar, när jag lägger mig ner, så finns de där – vännerna som bryr sig och hjälper.

Jag hoppas de orkar och vill vara mina vänner när jag verkligen behöver dem. Och jag hoppas att jag alltid ska finnas som hjälp för dem.

Foto: blue_arim (Puiu Adriana Mirabela)

3 kommentarer:

ansepanse sa...

det hoppas jag också, det är inte lätt att vara helt ensam och bli äldre och sedan inte ha någon som finns där och hjälper en
kramar

Ama de casa sa...

Visst är det viktigt med riktiga vänner! Och det oavsett släktens storlek...

Hörni sa...

Vad bra att du har dina vänner. Jag är glad att jag har både och, fina släktingar och vänner.