torsdag 30 juni 2011

Jag har efter någon timme i solen

Jag har efter någon timme i solen fått soleksem. Det har jag inte fått de senaste 30 åren. Innebär detta att ozonlagret är extra tunt eller att jag håller på att gå i barndom. Dyker ungdomsfinnarna upp snart också?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ajdå. Sånt gör säkert både ont och kliar. Jag tror att du håller på att gå i barndom. Finnarna är på g. (möjligtvis kan det vara släkten ;-) )

Britt sa...

Ama: Ja släkten är ju en hel drös med finnar :D

Znogge sa...

UV-strålningen är ovanligt stark läste jag någonstans... Så det gäller att vara försiktig nu!

Myaraq sa...

Som Znogge skrev så är UV-strålningen starkare nu än den är normalt. Nog därför du fått eksem. Tror inte du behöver oroa dig för acne :D

Hörni sa...

Jag brukar få eksem, men har klarat mig hittills i år. Kan i och för sig bero på att jag knappt har solat. ;D

Diana sa...

Man vet aldrig vad som ens kropp bestämmer sig för... Jag hade aldrig finnar som tonåring men nu har de börjat poppa upp vissa tider i månaden. Solexem får jag ganska ofta, men de har hållit sig borta nåt år nu. *peppar peppar*

Krönikören sa...

Att UV-strålningen är extra stark just nu måste väl bero på ett extremt tunt ozonlager? Det känns inget vidare. Hur gör vi om det tunnas ut ändå mer?

Stattinskan sa...

De varnade på löpsedlarna här nere igår om att inte sola just igår (under denna period på grund av tunt ozonlager). Jag var påklädd, som vanligt eftersom jag har en utredd allergi mot UVB-strålarna (även om det är bättre på senare år) Va rädd om dig!
Gomorron