torsdag 2 juni 2011

Ehec-smittan som bara drabbar vuxna?

Det verkar inte vara den spanska gurkan som är orsaken till den mystiska ehec-smitta som sprider sig i Tyskland. Man har konstaterat att det är en muterad variant av 2 olika e-colibakterier som är orsaken. Det är ju olyckligtvis en kvinna i Sverige som avlidit i den allvarliga åkomman HUS som är en följd av ehec-smittan. Idag är 46 svenskar smittade varav 15 har fått HUS. Hittills har över 1.500 människor smittats av den nya ehec-bakterien, varav 470 har utvecklat den ovanliga och allvarliga njurkomplikationen HUS. 18 människor har dött, inklusive kvinnan från Sverige.

Det som tydligen förvånar expertisen är att de som smittats bara gjort det i Tyskland, och det är bara vuxna som smittats. Kan det bero på att det är ett livsmedel i Tyskland som bara vuxna äter/dricker som är ursprungskällan? Kan det vara ölen som är boven? Det är mitt eget spekulerande och kanske helt fel.

Fotograf: engindeniz
 

Tur att jag slutat äta gurka och dricka öl för över 10 år sedan...och att jag aldrig varit i Tyskland. Ta i trä!

7 kommentarer:

Diana sa...

Jag har inga egna spekulationer om det hela, får jag det så får jag det. Men visst, jag hade kanske inte käkat gurka i Tyskland. haha!

ansepanse sa...

konstigt att det bara är i Tyskland som smittan finns, så svenska gurkor kan man fortsätta att äta
Sv: nej, inatt var jag tvungen att gå upp och ta en värktablett för att över huvud taget kunna få sova en blund
kramar

Anonym sa...

Besynnerligt är vad det är men man vill ju inte att det ska vara farligt med öl.

Hörni sa...

Ja, undrar var det kommer ifrån. Mudotterns pojkvän är från Tyskland och de hann hem från Kiel precis innan det började pratas om EHEC i media. Inte för att jag hade oroat mig, men skönt ändå.

Sv: Det är främst köksarbetet och städningen jag inte klarar, och tänkte att det nog skulle kunna funka åtminstone med de äldre barnen. Är man med i vikarieförmedlingen och skriver i att man kan jobba vissa datum så blir man tilldelad jobb där det finns, så jag får stå ut med att jobba med småbarn någon gång ibland. Fick med nöd och näppe igenom att slippa kök och städ..

Hörni sa...

Sv igen: Och så slipper jag resorna nu, eftersom jag jobbar där jag bor istället för i grannkommunen. Bara det är en vinst, med min hemska mage som blir dålig så fort den ser en buss.:)

Anonym sa...

Jag tror du har en poäng där. Öl kanske inte bara innehåller B-vitaminer?

Ellis sa...

Jag är en trotsare, de kan inte få mig att sluta äta grönsaker. Åt en halv gurka idag o mår lika bra för de :O