fredag 3 juni 2011

Sverige – en diktatur?

Det skulle vara bra om Sverige var en diktatur. Ja, det tycker unga i Sverige enligt den senaste World Values Survey-undersökningen. Vet de ens vad de svarade på? Skulle inte tro det? Vill de verkligen ha en diktatur? Tänk att ha en ledare som bestämmer vilken musik man får lyssna på, vilka kläder man får ha på sig och vilka kompisar man får ha...trots att man är vuxen. Räcker det inte med att de har fått bråka med sina föräldrar genom hela tonårsperioden? Vill de verkligen ha en sträng auktoritär förälder hela livet? En som straffar med döden? Vill man det kan man ju flytta till Nordkorea...om man får. Det är visst inte så lätt att varken ta sig in eller ut ur det landet. Kim Jong Il bestämmer vem som får komma och leka med Nordkoreas ”barn” och de får sällan komma ut och leka med de andra barnen.
 
skärmdump från expressen.se

7 kommentarer:

Diana sa...

Nä, vad knäppt! De som var med i undersökningen kan inte vetat vad det var de svarade på!

Hörni sa...

Man kan verkligen undra hur den frågan ställdes, och om de vet vad det innebär..

Svorskan sa...

Låter helt sjukt, de kan inte ha förstått frågan eller vetat vad en diktatur är.
Sv: Hahaha! Fin dikt! God morgon!

Anonym sa...

Ibland verkar ungdomen ha lite klen koll.

Anonym sa...

Om man vill ha diktatur har man nog levt i en skyddad värld alltför länge. Ja, så att man inte förstår vad en diktatur innebär, alltså.

ansepanse sa...

hur står det till med ungdomens kunskaper nu för tiden, inte kan de veta vad en diktatur innebär
kram

Krönikören sa...

Nej, de fattar nog inte. Eller så tror de att det är coolt att sticka ut, precis som många förstagångsväljare röstade på SD i det här valet och Piratpartiet i förra valet.