tisdag 28 juni 2011

Att kramas

Det ska ju kramas i tid och otid nuförtiden...även i de sociala medierna kramas vi. Jag som vuxit upp i Malmfälten på 60- 0ch 70-talet är inte van vid detta kontinentala kramande och kindpussande och kan inte riktigt de oskrivna reglerna för hur man gör. Hur länge ska man kramas? Hur lång är en social kram och när går den över i att vara något annat? Hur tar man i varandra när man kramas med ytligt bekanta? Ska man bara markera lite med armarna kring skuldrorna och låta kinderna nästan röra vid varandra? ...eller får man verkligen kramas på riktigt och klämma till?

Ska jag kramas gör jag det ordentligt...annars låter jag bli. Så då får folk missuppfatta bäst de vill och tro vad som helst...trots att det faktiskt bara är en social kram.

Och kindpussas gör jag inte! ...möjligtvis med barnen på förskolan...men annars inte.

Fotograf: scottsnyde 

10 kommentarer:

Tiny sa...

Jag håller med du! Jag är inte heller van att kladda runt på folk, kärv finne som man är, haha.

Znogge sa...

Jag är inte heller för detta kramande till höger och vänster. Känns inte alltid naturligt och det ska det göra. Tycker i alla fall en som gärna tar i hand!

Anonym sa...

Jag har allt fått vänja mig med kindpussande. Det gäller bara att fatta åt vilket håll man ska börja, annars kan det lätt bli pinsamt ;-)
PUSS på dig!

Anonym sa...

sv: Igår blev det nästan 18.000 steg, trots att vi fuskade med både lift och bergbana. Tyvärr har jag jätteont i vänster fot just nu, så varje steg gör jätteont. Inte riktigt lika kul att gå då som jag brukar tycka att det är. Långsam blir jag också. Men, men. Det går väl över.
PUSS på andra kinden ;-)

Diana sa...

Jag är ingen jättefysisk människa, jag kramar bara om jag känner för det och inte "bara" för att det ska så vara.

Sv: Gotland har jag aldrig varit på heller, det ska vara väldigt vackert.
Jag kan tycka att om man bara ska vara borta någon dag spelar det inte sååå stor roll hur man bor, värre om det gäller en vecka eller två då.

Sune...the girl sa...

Jag kramas med släkten som jag inte sett på länge, eller med vänner jag inte heller har sett på ett tag sen finns det vänner som jag kramar på lite oftare.

Svar: Ja gå och lägga sig kan man ju göra tidigare men jag menade mest till att sova :p

Hörni sa...

Jag vill också kramas ordentligt när jag väl kramas. Det är inte självklart för mig, jag är inte den som slänger mig kring vem som helst, det kan räcka att bara säga hej ibland.

ansepanse sa...

jag tillhör nog dem som gärna kramar, inte helt okända förstås, det gör jag ju inte, men sådana jag känner
kramar

Skatan sa...

Neej ... kindpussas gör jag INTE ...
Jag sträcker demonstrativt fram näven när kindpuss erbjuds ... Sådana har jag aldrig förstått mig på.

Däremot kramar jag gärna de jag känner, mina vänner ... nya som gamla.

Kraaam!

Krönikören sa...

Jag har också funderat på det där. Varför ska jag krama människor jag inte känner? Jag kanske inte ens tycker om dem.

Det kramas mycket i bloggarna också. Ibland tycker jag att det är sympatiskt och ibland tycker jag att det är överdrivet. Velig är jag. Och kramgo för dem jag känner.