söndag 9 oktober 2011

Jag har klarat det bra

när det gäller att shoppa mindre. Jag utmanade ju mig själv i början av året att konsumera mindre kläder (färre - inte i en mindre storlek om ni trodde det, vilket verkligen hade varit slöseri då jag inte ens kunnat bära de kläderna)....ja helst inte alls under 2011.

Jag har köpt en Gotlands T-shirt och en bikini innan Gotlandsresan då jag vuxit ur den förra... och det inte är något jag köper second hand. Utöver det har jag inte köpt ett klädesplagg, eller skor, eller väskor...inte ens second hand. Jag går inte heller naken eller i trasiga kläder. Jag har nog med ombyten för att kunna byta kläder varje dag utan att behöva tvätta mer än 2 gånger per månad. Vad säger det? Ja, att jag fortfarande har alldeles för mycket kläder trots att jag rensat garderoben och slängt, skänkt och magasinerat kläder under hösten. Det säger även att jag inte är speciellt modernt klädd då jag har kläder på mig köpta från 1986 till 2010.

                                      Jag i omoderna kläder.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har alldeles för mycket kläder och saker. Hiskeliga mängder. Många gånger har jag tänkt att jag skulle bestämma mig för ett år av späkning när det gäller att köpa saker.

Myaraq - den där lilla svenskimån sa...

Ja se där har vi en fördel med att vara student. Jag "tvingas" liksom till samma grej ;)

Fast jag hade varit sån ändå.

Hörni sa...

Bra gjort av dig. Visst är det så att vi handlar för mycket, men min garderob är inte så välfylld ändå faktiskt. Jag är bra på att rensa. Har köpt några plagg den senaste tiden, men ångrat mig varje gång och lämnat tillbaka allt, utom en sjal.:)

Helen sa...

Ha ha, jag är då hellre semi antik än bär det modet som är modernt igen efter 35-40 år.
Kilklackar och annat gammalt, äh jag tar på mig ett huckle......eller det heter bandanas eller nåt.

Kramkram

Diana sa...

Herregud, är du omodern... vågat av dig att ge dig ut! ;) Personligen består min garderob mycket av GåKås 2000-tal. Haha!

ansepanse sa...

jag har heller inte köpt speciellt mycket, några saker som var helt nödvändiga, annars inget
Sv: mitt reumatiska och fibron kommer i skov, jag vet inte om det kan ha varit kylan nu som satte fart på det hela
vildvin kanske inte kan växa så långt norrut
kramar

Znogge sa...

Någon ska vara först med det senaste ;-)

Själv har jag handlat ovanligt mycket men det går definitivt i vågor för min del.

Freja sa...

Jag skulle enkelt klara mig utan att köpa nya kläder, det är pinsamt hur mycket som trängs i min garderob. Och även när jag handlar så blir det sällan modekläder, så det märks inte om plaggen är nya eller tio år gamla... Laddar för köpstopp, men har inte tagit klivet än.....
Sv: Nä, visst är det konstigt? Det är OK att berätta att man åkt Vasaloppet eller sprungit en mara, mn att ha hög IQ är något suspekt... I min familj fick vi aldrig beröm för det vi presterade i skolan, men i sportsammanhang var det viktigt att vara duktig....

Anonym sa...

Jag hatar att handla kläder, så för mig är inte det ett problem att inte shoppa just kläder. Däremot blir jag lite matt när jag upptäcker att min "nya" t-shirt redan finns med på blider från 2005...
:-)

Vilken FIN bild på dig!

Skatan sa...

Heja heja ... Bra! Vad snygg du är också ... :-)

Kram!

Britt sa...

Tack för komplimangen Ama och Skatan!

Pia sa...

Har du 80-talskläder på dig? Men människa, då är du ju hipp som fan just nu! ;)
Undrar om jag ska göra likadant? För jag har då också kläder i massor.. Och en handväska köpte jag alldeles nyss(för den gamla gick sönder) så.. :)
Kram!