måndag 24 oktober 2011

Jag har varit på promenad


i Google Maps och sett gatorna i mitt kvarter och där vännerna och kollegorna bor. Det började med att vi var in på jobbet och tittade i både Maps och Earth för att se hur vi kunde använda de verktygen när vi jobbar med kartan. Vi skrev in kollegans adress och se vi såg till och med henne i köksfönstret! Bilderna från Luleå är cirka 3 år gamla. Utanför förskolan stod våra bilar parkerade och städerskan var ute på gården.

Jag rekommenderar er att ta en promenad och se om ni hittar er själva eller bekanta. Jag hoppas det inte är för avslöjande bilder som den på två kvinnor utanför systembolaget iTimrå.

Endast i Google Maps finns Frits Olssons kvar i den gamla byggnaden...i verkligheten är det en byggarbetsplats där i nuläget.

8 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag använder google maps massor! Det är helt fantastiskt hur man kan se alla street-views... På så vis vet man hur entrén till hotellet man ska bo på ser ut :-)

Stefan Falkelind sa...

Vilket bra tips på en promenad utan att behöva gå utanför dörren.

Sv: Ja Falafel i pitabröd är underbart gott. Brukar äta det när jag går på kebabställen. Gillar din blogg o har lagt till dig på Bloglovin. Du missa inte min boktävling på bloggen.

Villa Frejas bokblogg sa...

Det där är faktiskt fantastiskt kul :) Man kan hitta en hel del på dessa promenader.

Znogge sa...

Tycker det är riktigt kul att kolla in dem! Än har jag dock inte dykt upp ;-)

Krönikören sa...

Bekväm promenad. Ingen större risk för skoskav.

Det kan man kalla "bad timing"! Om det nu är langning.

Bara Jag sa...

Det är faktiskt ett underbart tidsfördriv att titta sig omkring - man upplever platser fast man är hemma - inte dåligt :-)

Anonym sa...

Det där måste jag ta och göra.

anne sa...

Man får passa sig för var man går och vad man gör, storebror KAN se dig uppenbarligen! ;)