torsdag 5 september 2013

Fjäderholmarna

Ama tyckte att jag flängt runt i sommar, i en kommentar...och det ska komma från mästerflängaren från Västerbotten? Säg vilken plats på jorden som inte förärats ett besök av henne? Fast jag måste erkänna att det är ovanligt när det gäller mig. Jag har som japanerna fått titta på foton för att komma ihåg allt jag gjorde i somras. Måste dock konstatera att jag är en dålig Japan. Hittade inte många bilder som illustrerade Fjäderholmarna.

Vi tog en tur ut till Fjäderholmarna i början av augusti. Det var nästan 30 grader varmt och vi hade med oss en matsäck. Vi åkte ut med M/S Prinsessan Estelle och det tog tid...men det gjorde inget...då. När vi sen skulle hem fick vi vänta väldigt läääänge på båten. Det kompenserade de lite snyggt med en gratis dryck från baren. Jag tog en Cola. Det fanns de som tog en öl eller ett glas vin och det var ok.

Det var många som gjorde som vi, och tog sig ut i skärgården, så klipporna var fulla med solande individer. Vi började med ett litet fikastopp på en av cafeteriorna och satt i tre härligt bakåtlutande solstolar och tittade ut mot havet med varsin kopp kaffe. Sedan var det dags att hitta plats för solande och intag av picnic. Efter det gick vi in i alla mysiga små butiker innan det var dags för hemfärd.
8 kommentarer:

znogge sa...

Vilken trevlig tur även om det blev en del väntan för er. Men har man ingen tid att passa så är det väl relativt lugnt. Bara det inte blir för lång väntan...

Diana sa...

Jag har också ett uruselt minne, tur att kameror finns! Även om vi nog har en del att lära av fru Ama även där. ;)

Villa Frejas bokblogg sa...

Trots väntan låter det mysigt, och tur att man har bilder att gå tillbaka till för att minnas. Även jag har svårt att komma ihåg vad jag gjort ;)

Ama de casa sa...

Jag gillar Fjäderholmarna! En gång har jag åkt genom "kanalen" mellan öarna hängandes efter en segelbåt i ett snöre :-)

Haha! Du flänger runt en hel del själv :-)

Ama de casa sa...

PS: Jag måste nog kolla igenom USA-bilderna också. Det blev faktiskt en anings intensivt...
:-)

ansepanse sa...

låter som en härlig utflykt och vilken tur att vi har bilder att kunna kika på för att komma ihåg vad vi gjort :) vilken bild på, ja, det måste väl vara fiskmunnar?
Sv: visst är vardagen full av små konstverk, det gäller bara att stanna till och SE dem
kramar

Hörni sa...

En alldeles lagom och jättemysig utflykt till Fjäderholmarna tycker jag. Det är jättefint där. :)

Krönikören sa...

Du har ju varit massor här i Tjockhult! Kul! Visst är det fint både på Fjäderholmarna och Rosendal. Trots att du inte är så japansk fick du med dig en del finfina foton.