söndag 22 september 2013

Om jag vore 20 år yngre...

...säger Orup i X-faktor för århundraden sen...eller var det förra året? Han tittar då på en ung kvinna i tonåren. Om Orup vore 20 år yngre skulle han vara i 30-årsåldern och kanske inte helt accepterad som pojkvän till flickan. Eller är det ok? Är det ett jämlikt förhållande om den ena partnern nyss lämnat barndomen och är i yngre tonåren, medan den andra är över 30...närmare 50?

Sällan eller aldrig hör man någon säga: ”Om jag vore 20 år äldre” och titta på en kvinna/man i 50-årsåldern. 

                     Jag, 20 år yngre, på en balkong i Märsta 


9 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Åldersskillnad är nog mest knepigt när den ena är väldigt ung och inte hunnit forma sin personlighet. Om båda hunnit vli vuxna på riktigt är det lättare med åldersskillnad tror jag.

znogge sa...

Nej, det är inte lika vanligt på det hållet! Dessutom finns det en tydlig skillnad när det gäller män och kvinnor...

Diana sa...

Ju yngre man är desto mindre ålderskillnad bör det vara mellan parterna tror jag. Det är därför som Batman bara är två år äldre än mig. ;)

ansepanse sa...

nej åt andra hållet hör man det väldigt sällan, två gånger bara, tror jag det är jag hört det
ålderskillnad, det beror ju mycket på hur personerna är men om den ena bara är i tonåren och den andra i 50-årsåldern då tycker jag också att det inte är riktigt rätt
kramar

Krönikören sa...

Han sa väl så bara för att folk ska tro att han är mycket yngre än vad han är. Han kanske har brist på speglar hemma.

Skatan sa...

Jag är en av de få ... kanske ... som faktiskt hört önskemålet från andra hållet. Från en man som sa ... OM jag ändå vore 20 år äldre. Och visst ... jag blev väldigt smickrad.

Men nog är det så att åldersskillnaden "krymper" ju äldre man blir. Är båda vuxna kan man vara väldigt "jämnåriga" trots en stor åldersskillnad. Men så ... när man blir riktigt gammal blir en stor åldersskillnad besvärande igen.

Tror jag ... trala la ...

Kram!

PS Vad skönt att du bytt bloggplats. Det var så krångligt att kommentera hos dig förut ... åtminstone på slutet. DS

Ama de casa sa...

Ålder är ju bara en siffra egentligen. Men jag har många bekanta där det är stor åldersskillnad, och det skapar problem högre upp i åldrarna, när ena parten liksom inte orkar med den andras tempo...

Hörni sa...

Det är knepigt det där med ålder. Borde inte spela någon roll så länge båda är vuxna och förhållandet är frivilligt, men så enkelt är det tydligen inte.

Anonym sa...

åldern spelar absolut ingen roll. har dejtat flera kvinnor som har varit mycket äldre än mig. jag är 30 och den äldsta jag dejtade var lite över 50. finns det passion och kemi och om båda vill så ska det inte finnas några hinder och stopp.

jag vet att det finn många i min ålder som tänder på äldre.