måndag 14 oktober 2013

Boxarbrännvin

Redan som ung blev vi varnade för boxarbrännvinet. På etiketten stod det Explorer och ett stolt fartyg seglade med rödvita segel. Vad vi gjorde för upptäckter med den drycken i kroppen kommer knappt någon ihåg. Det pratades om att man blev våldsam och började boxas av Explorer.

Det var visst något med processen när vodkan destillerades som gjorde att man blev våldsam sas det...eller att det var så billigt så man hade råd att dricka mycket...att det var så dåligt så man var tvungen att dricka det fort och att spriten då gick upp i huvudet extra fort och gjorde en galen. Det gick många rykten om den omtalade drycken. Mestadels brukades den av grabbarna i parken mellan Domus och Tempo.

Jag vågade prova en gång. Jag blev inte speciellt våldsam men däremot gjorde jag en upptäckt som fick mig att överge drycken. Jag upptäckte att jag ville kaskadkräkas helt ohämmat av den drycken...eller så fick jag en släng av vinterkräksjuka just den gången.

Allt detta kom jag att tänka på när jag på Instagram såg en skärmdump från Aftonbladet på Emma Gray Munthes sida. Det gjorde mig till en upptäcktsresande i minnen.

                                          (Skärmdump från Aftonbladet.se)


1 kommentarer:

znogge sa...

Det är väl inte min favorit direkt... Knappast som blanddryck ens :-( Man får välja sina laster!