lördag 28 januari 2012

Drakens År


Ja, så var det då äntligen Drakens År – Mitt År! Jag har väntat i 12 år sedan sist. Jag är en Drake med stort D. Egentligen borde jag tatuera in en kinesisk drake eller det kinesiska tecknet för drake någonstans på kroppen för tur.

Var in på Wikipedia och läste lite om draken och upptäckte att jag nog valt fel yrke...”Lämpliga arbeten för drakar är kung, militärofficer, politiker, musiker, poet, artist, aktiemäklare, friidrottare, upptäckare eller åklagare.” Förskollärare verkar inte ha riktigt så stor makt som en drake bör ha...jag är nog bara en drake med litet d.

I DN kan man läsa att många kinesiska barn kommer se dagens ljus detta år då det anses extra fördelaktigt att födas till drake. Draken är det mäktigaste av de tolv tecknen i den kinesiska kalendern och att födas som "drakbarn" anses skänka lycka, rikedom och berömmelse. Kända personer som Bruce Lee och John Lennon är födda i drakens år.

I'm waiting....

Bild från Wikipedia.

8 kommentarer:

Selma sa...

Nog har en förskollärare en hel del inflytande på kommande generationer.

Stattinskan sa...

Men du är ju så ung så du kan ju lätt sadla om ;-D Själv är jag "Gris" ... inte så illa omdömen där heller :-)

Ama de casa sa...

Du har gett Draken ett ansikte! :-)

Själv blev jag konfunderad. Jag och Stattinskan är ju födda samma år, och hon är gris och jag är råtta? Googlade. Ser att åren inte följer "våra" år. Eftersom Stattinskan är såååå mycket äldre än jag så är hon gris ;-)
Lärde mig dessutom att jag är metallråtta. Känns lite stålkvinnan, sådär ;-)

Znogge sa...

Små drakar behövs också ;-)

Thakock sa...

Ohh spännande! =D

Thakock sa...

Haha, gick och tog reda på vad jag var...Jag är drake! =D Och har jord som nånting mer. :P Fräckt! =P

Diana sa...

Alla kinesiska år har sina för och nackdelar, men jag har för mig att vår kinesiska guide sa att många ville ha drakbarn. Själv är jag tupp, inte ett dugg glamoröst. :)

Pia sa...

Äsch, du är bara förklädd till förskollärare! ;) You're a great dragon!!!

Själv är jag född i getens år och elden är mitt element. :)
Kram!