måndag 12 december 2011

Reklam som får mig att skämmas


 …är reklamen för Siba med Fabian – Fabians värld... som får mig att undra om han blev allvarligt skadad då han blev kidnappad.

...är reklamen för Oddset då Foppa åker runt i staterna för att få NHL att spela sina helgmatcher dagtid. Är det på riktigt? Är han på riktigt helt störd? Fick han allvarliga skador då han spelade hockey...? Många huvudtacklingar i sargen?

Eller är det här ett nytt grepp...? Ja att vi ska skämmas och köpa/stödja produkten för att vi tycker synd om Fabian eller Foppa? Eller är det här bra reklam och jag är den enda som inte förstår storheten i den? Jag vill minnas att jag hade väldigt svårt för Woody Allen ett tag av samma orsak...jag skämdes över huvudrollsinnehavaren tillkortakommanden. Men dessa filmer prisades ju högt...

Jag förstår som vanligt ingenting. 

9 kommentarer:

Znogge sa...

Har missat båda och lika bra var kanske det...

ansepanse sa...

jag har också missat dem.....
kramar

Villa Frejas bokblogg sa...

Foppas reklam har jag inte riktigt lagt märke till men den där Sibareklamen håller jag fullständigt med dig om. Skamligt.
Trevlig lucia!

Anonym sa...

Jag har inte sett nån av dom reklamerna. Men kan nog ändå hålla med dig på en punkt - jag förstår mig sällan på reklamerna.
:-)
Ha en finfin lussedag!

Thakock sa...

Ehh...ehmm...hmmm....JAg tittar aldrig på reklam :P

Lisbeth sa...

Tänk att reklamen förändras. vart får dom alla ideer ifrån? Håller med dig om att det är på gräns pinsamt. Kan tänka mig att dessa människor ställer upp för att det är bra betalt. En snutt som är reklam för triss är jag velig inför. Tycker att det är så pinsamt när pappa i familjen säger till mormor att hon kan lösa in lotten tills i augusti. Då åker dragspelet upp och hennes min i de läget är en klassiker.'Tycker att det är oerhört pinsamt men ändå lite kul
Sköt om dig

Krönikören sa...

Jag förstår heller ingenting. Beror antagligen på att jag zappar förbi all reklam. Nästan.

Hörni sa...

Det finns fler reklamer att skämmas för, har också tänkt på det flera gånger, är det liksom meningen att det ska vara urdåligt?

Pia sa...

Men vilka är det vi minns? Just precis.. de här urdåliga reklamfilmerna!! ;)

Jaa du.. hos mig skrivs det minsann varenda dag nuförtiden.. eller åtminstone i 31 dagar!!! Är man dum som går med på en bildutmaning.. ja, då är det bara att försöka sköta sig!! :)

Kram på dig!!!