fredag 30 december 2011

BMI 26


Jag har tydligen ett BMI på 26 och en lätt släng av övervikt. Inget jag lider av eller märker just nu...men man kanske ska hålla koll på det? Om jag tränar mycket styrketräning och går upp i vikt...utan att samtidigt bli längre får jag ett oroväckande högt BMI är jag räd för. Innebär det att jag borde löpträna istället och satsa på att bli lättare och konditionsstarkare än att bli tyngre och muskelstarkare? Och bryr jag mig överhuvudtaget om vilken träningsform som ger högt eller lågt BMI? Jag tror jag tar tag i de frågorna nästa år när jag som vanligt lovar att börja ett bättre sundare liv.
Klicka på bilden och gå in på nutritionlifestyle.co.uk och räkna ut ert eget BMI om ni vill och tycker det är nödvändigt.
 

8 kommentarer:

Stattinskan sa...

Ja, gör det. Nu ska vi lämna 2011 bakom oss och därför vill jag önska dig Britt ett GOTT men framför allt FANTASTISKT NYTT 2012!

Anonym sa...

Gott Nytt År på dig!

Det där med BMI tror jag bara lite på. Muskler kan inte vara så fel.

Ama de casa sa...

Så länge man mår bra så är det inget att bry sig om dom där siffrorna :-)

Gott slut och Gott Nytt År!

Kram

Räkna ut BMI sa...

Jag hittade en hemsida med ett väldigt trevligt BMI test(länk i mitt namn). Jag fick 24, rätt nöjd med det :)

Villa Frejas bokblogg sa...

Det där med BMI känns lite missvisande då nån med mycket muskler eller stor benstomme förstås väger mer utan att för den sakens skull behöva vara överviktig.

Gott nytt år.

Me and my dark secrets sa...

Om man tar 0 kg, då är man underviktig.... bara så du vet ;)

Lisbeth sa...

Det verkar som du i alla fall är på rätt väg med eller utan BMI. Just tanken att träna tycker jag är svårast sen brukar lösa sig inte för mig men för andra. Kanske borde bli lite mindre lat
Ha en fin morgondag

Freedomtravel sa...

BMI ger någon slags riktlinje och funkar ganska bra på befolkningsnivå. BMI tar ju dock inte alls hänsyn till om det är fett eller muskler... så det kan ju bli lite fel på det sättet. Önskar ett riktigt bra 2012!