torsdag 1 december 2011

Kon


Ola är en bonde i Norrbotten Han är i behov av en ny mjölkko och hör talas om en trevlig en till salu över i Västerbotten. Han kör till Västerbotten och finner gården och tittar på kon.
Ola tittar under på juvret och tar tag i en av spenarna för att se om hon ger mjölk. När han tar tag i spenen och drar ... pruttar kon .
Ola är mycket förvånad.
Han tittar på jordbrukaren som säljer kon, sedan tar han tag i spenarna på kon och försöker igen. Han tar tag i en annan spene, drar och kon pruttar igen. Mjölken är det inget fel på, så efter lite diskussion med kons nuvarande ägare bestämmer sig Ola för att köpa kon och ta med den hem.
När han kommer tillbaka till Norrbotten, ropar han på sin granne, Sven, och säger "Hej, Sven, kom och titta på den nya kon jag just köpt. Dra i en av hennes spenar och se vad som händer. "
Sven böjer sig ner under, drar i en av spenarna - och kon pruttar.
Sven ser på Ola och säger "Du har köpt den här kon i Västerbotten, eller hur?"
Ola är mycket förvånad eftersom han inte hade berättat för Sven om sin resa. "Ja, det stämmer. Men hur visste du? " Sven säger: "Min fru är från Västerbotten."

Fotograf: Bundy

Ni kan byta ut Norrbotten och Västerbotten mot andra län, länder eller städer...ni kan byta ut Ola och Sven mot två bondmoror....eller så kan ni bara tro att kvinnorna pruttar mer i Västerbotten än på andra ställen.

9 kommentarer:

Krönikören sa...

Nu fick du igång både garv och fantasi. Hmm...

Znogge sa...

:D

Trevlig fredag!

Ama de casa sa...

Vilket LJUG!
/Hon från Västerbotten
:-D

Anonym sa...

Kan trots allt inte låta bli att fnissa.

ansepanse sa...

hahaha - tack för fredagsskrattet
kramar

Thakock sa...

Hihihi :P

Lisbeth sa...

Den måste jag berätta för mamma som bor i Västerbotten
Inte för att jag hört henne prutta mer än folk i allmänhet men ett skratt fick jag mig i alla fall och det får säkert hon också
Ha en bra kväll

Krönikören sa...

Svar: Det är väl en modeblogg? Ja, som du förstår har inte jag heller varit där ...

Stattinskan sa...

Jag väljer att tro på det senare ;-)