tisdag 29 november 2011

Det är mycket hockey nu


och har varit sedan Elitserien drog igång i höstas, för min del. Jag sitter klistrad vid TV:n minst 2 gånger...ibland tre gånger i veckan och ser Luleå Hockey spela. Ikväll ser jag Luleå mot Timrå på min TV. Frågan är hur jag gör när det krockar med Anno 1790? Jo det ska jag säga att då får den fulsnygge Johan Gustav Dåådh erkänna sig besegrad av Luleå Hockeys björnar. Hur jag vet det? Jo det hände förra måndagen...och då såg jag det avsnittet på SVT Play någon dag senare.

Vadan detta intresse helt plötsligt? Kanske för att jag känner en av spelarna, som har sitt barn på förskolan jag arbetar på, och då är det extra intressant att se hur det går. Sen har jag alltid tyckt om att titta på hockey...ända sedan det var Lilla-VM i Malmberget på 70-talet. Då stod vi i ishallen och frös tårna av oss i våra högklackade tunna skinnstövlar och såg norrbottenslagen möta varandra. Idag sitter jag i värmen och ser matchen på TV och har en expertkommentator som berättar vad vi ser och ger lite statistik om spelarna. Kanske var det roligare med de frusna tårna...men i min ålder går bekvämlighet före.

Försökte ta bilder från TV:n som ska illustrera inlägget...det blir inte som man tänkt när man fotograferar idrott har jag märkt.
Niklas Olausson

David Rautio i mål

Timråspelare (omöjligt att se vem)

Johan Harju


5 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag gick ofta på hockey på isladan när jag bodde i Skellefteå. Fanns inte så mycket annat att göra... Dessutom var ju alla killarna där, och då tänker jag inte närmast på spelarna :-)

Britt sa...

Ama: Hade glömt att det var därför jag gick på hockey...här hemma ser jag ju inte så många män. Kanske skulle köpa en biljett till COOP Arena?

Diana sa...

Zzzzz... Fin blogg!

Min kompis Jenny gillade din datingkalender, det är kanske en affärsidé? :)

Znogge sa...

Hockey är ingen sport för skåningar men annars är det en snabb och kul sport att se på tycker jag! Så det händer att jag tittar ;-)

Tror vi har något hockeyproffs här på en av förskolorna ja...

Hörni sa...

Hockey är tråkigt! Men jag gillade det förr, när mina pojkar var små och själva spelade. Och känner man någon som är med i laget blir det ju ännu en anledning att titta.