söndag 17 juli 2011

Solligan 2011

Om ni undrar var ni ska förlägga semestern kan Luleå vara ett tips. Det är längesedan jag haft en så solig och varm semester som jag haft i år. Nu törs jag ju inte utlova att resten av sommaren blir lika solig i Luleå som den varit. Förra veckan hade faktiskt Umeå lite fler soltimmar...men överlag så leder vi efter tre veckor.
Bild från SVT

Tittar man lite i arkivet ser man att Luleå väldigt många år varit i det översta skiktet av solligan... under 2000-talet i allafall. Något att fundera över när ni planerar er semester? Annars kan ju Ölands södra- eller norra udde och Visby vara ställen att åka till om man tittar efter vinnare i solligan. Själv åker jag till Visby i slutet av juli och hoppas på sol.

Enligt Expressen lär det regna i 10 dagar...men inte på samma plats om man tar sig tid och tittar på väderleksprognoserna. Någonstans i Sverige regnar det varje dag och det är väl inte så konstigt...hade varit konstigt om hela Sverige varit soligt och torrt i 10 dagar. Då kan vi börja prata om global uppvärmning och dåliga skördar. Enligt Yr.se ser det bra ut för Luleås del de närmast 10 dagarna...visst det blir regn...men inte i 10 dagar. 
Bild från norska vädersidan Yr

15 kommentarer:

Znogge sa...

Stämmer säkert för norra Sverige har legat bra till de senaste åren. Så kanske Luleå då ja...

Diana sa...

Som det ser ut nu så kommer mina sista sju semesterdagar att regna bort. Jaja... första veckan hade jag ju tur med vädret. Norrut vågar jag inte bege mig nu, myggen är väl i sitt esse. :)

Britt sa...

Diana: Finns knappt mygg i Luleå eftersom det blåser som i de flesta kuststäder. I folkmun kallas Luleå för "De fyra vindarnas stad" eftersom man alltid har motvind oavsett vilket håll man går åt.

ThaKock sa...

Ja, man får undersöka lite själv i vädret. Dom drar ju allt på en och samma gång :P

Hörni sa...

Ja, man kanske skulle åka norrut då. Vi som tänkte ta oss till västkusten..

ansepanse sa...

kanske vore det något - här regnar det idag ju
kramar

Dansbandsfrun sa...

Jag tycker det är helt underbart att ni har o har haft så fint o varmt uppe i norr!! Allt blir så mkt roligare o mysigare då ;)
Men va tusan, har ni inte klarbär? Inte körsbär? Äpplen? Knäckebrö? hihihi nej, nu spårade jag visst ur... Men seriöst, det visste inte jag. Men det är SÅ gott. Inte lika sött som jordgubb. Och jag minns farmor o mormor så tydligt när jag dricker för de gjorde alltid det o sylt till ostkakan på klarbär.

hur länge har du semester till? ska du göra nåt särskilt?
kram

Robert sa...

Måste vara nåt fel på statistiken. Karlstad skall givetvis ligga i topp. ;D

Anonym sa...

Jag ska faktiskt åka till Skellefteå en skvätt i år. Hoppas att den staden med sitt fina läge mitt emellan Umeå och Luleå kan få lite soltimmar den med. Helst när jag är där :-)

ThaKock sa...

sv: Hhaha, ingen dålig frisör du har då ju ;)

Britt sa...

Robert: Det verkar som om solen i Karlstad är en myt...men Sola i Karlstad ska visst ha varit en solig glad tjej som jobbade som kaffefli....servitris ;D

Stattinskan sa...

Ja, Sverige verka ha vänt upp och ner på sig :-)
Svar: Det är en privattandläkare. X:et är jurist så jag äverlämnar kanske ärendet till honom ... som tack för att han fick låna mog några år ;-)

Anonym sa...

Mygg, ja, när jag bodde i staden vid fjällets fot var mygg inget problem om man inte gav sig iväg till skogs. Här är myggfönster ett måste och de ljumma sommarkvällarna med ett glas rosé som maken lovade - jo då, bara man står ut med myggen så. Jäkla södra Sverige!

Robert sa...

Där har jag min kaffeflicka. ;D

Du verkar iaf ha koll på de viktiga sakerna i livet. ;D

Beppan sa...

Ljuvliga Norrbotten - det är ju här man ska vara på somrarna!!! :-) Sol och värme - och myggfritt....