fredag 1 juli 2011

P1 sommar

Jag lyssnade idag på Thomas Johansson som var dagens sommarpratare i P1. Han är grundaren av EMA-telstar och har frotterat sig med de stora inom musikvärlden sedan slutet av 60-talet och stundtals kändes hans program som ett enda långt namedropping. Det var det ena kända namnet efter det andra...och JA det är hans jobb att möta och prata med människor som har musik som sitt yrke och turnerar land och rike runt.

Och kanske jag själv hade berättat roliga anekdoter från mitt arbetsliv om jag hade haft ett sånt arbete...eller inte. Jag kanske hade valt att berätta om min fritidsintressen, min uppväxt eller annat. Jag hade ju kunnat arbeta på en förskola där föräldrarna var kända musiker, skådespelare och författare. Jag hade i och för sig inte kunnat prata om dem i ett sommarprogram eftersom jag har tystnadsplikt. Så namedropping kan jag nog inte ägna mig åt i mitt yrke...det faller på tystnadsplikten. Lika bra det. Och som om det ens skulle hända att jag skulle göra ett Sommar för P1. 

Jag lyssnade på Timbuktu i förrgår och det var intressant. Igår missade jag Maria Wetterstrand...men det går ju att gå in på SR och lyssna i efterhand i deras arkiv eller ta hem en podsändning till mobilen och lyssna.

I morgon är det Henke som sommarpratar och jag vet inte om jag ska lyssna...tänk om jag blir besviken? Jag har älskat att se honom spela fotboll...men jag vet ju inte hur han är som person. Nästan så jag måste be någon annan lyssna först och sedan tala om för mig om jag kan lyssna.

 Klicka på bilden och hör Thomas Johanssons sommarprogram. (extern länk)

13 kommentarer:

Znogge sa...

"Namedropping" är bland det värsta jag vet. Har läst några böcker som gått ut på det och blev lika irriterad båda gångerna. Har man kända föräldrar är det helt uteslutet att nämna dem. Yngsta fröken har på sin förskola men tiger som muren...

Anonym sa...

Men så kul för honom då att få frottera sig med alla dom där kända människorna...
;-)

Diana sa...

Jag bara måste lyssna på Henke, mitt namn kanske nämns då vi är gamla polare. Okej, kanske inte polare... men vi är uppväxta i samma hus och lekte tillsammans. Dock är han ingen stor talare, men det kan ändå bli skoj!

Anonym sa...

sv: Stegmätaren brukar landa på runt 15.000 - 20.000 steg per dag.
:-)

Hörni sa...

De brukar vara bra de där sommarprogrammen. Inte för att jag lyssnat på många, men det jag har hört har jag gillat.

ansepanse sa...

kankse bäst att låta någon annan lyssa på Henke först då :D
kramar

jessica sa...

hejsan =) vilken härlig blogg du har =), jag är urdålig på att läsa, lyssna och skriva haha =D. Men hoppas på att du får en bra fredags kväll i alla fall =). Jessica

Hörni sa...

Sv: Då får du ha det så skönt på landet. Hoppas det blir vackert väder, mycket avkoppling och inte ett barn så långt ögat kan nå. ;)

Znogge sa...

Ha det så skönt på landet säger jag också :D

Stattinskan sa...

Henke ja, blir det svårt med språket vet du vem du kan fråga i så fall. Jag har till och med blivit riktigt haj på att förstå mina barns skånska nu ;-D
Ha det så underbart i finska Lappland för jag har beställt sol när du kommer fram. Bra va?
Gomorron

Anonym sa...

Ha en riktigt skön resa i finvädret då :-)

Diana sa...

Ha en trevlig resa!

Tiny sa...

Henkes spel är suveränt men han är så entonig så jag kan nog inte lyssna. :o) Men vad det påminner mej om mitt Finland på bilden du lagt ut... längtar!