lördag 28 maj 2011

Arbetsskada

Jag har lekt den rent ut sagt livsfarliga leken ”Räven och kycklingarna” med barnen på gymnastiken i torsdags och fått en kraftig sträckning i vänster framsida av lår. Jag kan knappt köra bil då jag inte kan lyfta upp benet från marken utan hjälp av handen....lite besvärligt att koppla och växla då. Hade problem att ta mig hem från jobbet i torsdags. Har åkt buss till jobbet på fredagen. På fredagen tyckte jag att vi kunde gå ut tidigt på morgonen så jag inte behövde ta av mig skalbyxan...för att på en halvtimme behöva ta på den igen.

En kollega berättade att en annan kollega på en annan förskola slet av hälsenan då hon lekte ”Räven och kycklingarna”. Jag är rädd att vi förskollärare kommer bli förbjudna att delta i den leken av Arbetsmiljöverket om det fortsätter komma in anmälningar om arbetsskada under just den leken.

Klickbar bild från Kalvin.mu där det finns fler tips på lekar (men var försiktig om du som jag är till åren kommen)

10 kommentarer:

Herta sa...

Detta pedagogyrke verkar ju att vara förenat med livsfara. De som sammanställer tillbudsrapporterna måste ju initialt le lite grann även om saken i sig är väldigt allvarsam.

Herta sa...

Detta pedagogyrke verkar ju att vara förenat med livsfara. De som sammanställer tillbudsrapporterna måste ju initialt le lite grann även om saken i sig är väldigt allvarsam.

Diana sa...

Din stackare! Du får komma på mer personalvänliga lekar för barnen, typ sitta still och måla? :)

Sv: Skaka går nog inte, man ska göra samma jobb som ett bi gör. Så man penslar felra blommor och sprider pollenet.

Znogge sa...

Min självbevarelsedrift hindrar mig från att klicka vidare!

Krya på dig!

Hörni sa...

Men stackare vad typiskt. Den leken har jag lekt ett antal gånger, men faktiskt utan att skada mig. Däremot fick jag blåtira när jag åkte stjärtlapp en gång. Håller med min pappa, han brukade säga åt sina elever att leka dövstumskola när han inte orkade med dem. ;)

Anonym sa...

Men stackare... Nästa gång tycker jag du ska paxa för att vara höna. Om jag förstod reglerna rätt så verkar hon ha det rätt lugnt ;-)

Krönikören sa...

Aj då. Vad var du? Den mest jagade kycklingen av alla?

ansepanse sa...

om det är så farligt att leka är det kanske bäst att låta bli
kramar

Stattinskan sa...

Haha (förlåt) I ditt arbete borde ni kräva ett riktigt fett risktillägg - det är ju ett skitfarligt arbete ju :-D

Ellis sa...

Den har jag aldrig lekt :)