måndag 11 april 2011

Vanans makt

Det är 23 år sedan jag slutade röka. Det märkliga är att jag fortfarande kan tänka att det vore gott med en cigg. Inte för att jag provar att ta en, och inte för att jag tror att det skulle vara gott om jag provade. Tänk att vanans makt kan vara så stark, så jag tror att jag saknar känslan av att tända en cigarett efter en dag ute i solen, med mat lagad över öppen eld och en kaffetår. Det är som om någon helt plötsligt tog över min hjärna och tänkte den tanken. Det är ju egentligen helt sjukt. Det är som om 23-åringen helt plötsligt vaknade mitt i natten och tänkte att nu vore det gott att snutta på mammas bröst!

Fotograf: cangrejo

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vanans makt är otroligt stark. Starkt av dig att vara starkare!

Krönikören sa...

Känslominnet, kan man säga så? Som kom ihåg hur gott det var vid just den typen av tillfälle. Det är väl det som gör att vi ofta trillar dit. Bra gjort!

Tiny sa...

Jag slutade röka för sisådär 20 år sedan och jag är aldrig sugen. Tycker det luktar skrutt när folk röker omkring mej... möjligen gillar jag den första snabba doften när mannen tänder sin cigarr på balkongen. :o)

Znogge sa...

Jag slutade för tjugo år sedan och har aldrig rökt sedan dess. Känner inte minsta lilla sug och tycker bara det luktar illa. Husse däremot, han känner som du gör...

Diana sa...

Som rökare förstår jag din hjärna, efter vissa saker är det ju supergott att ta en. Jättebra av dig att sluta!

Hörni sa...

Jag är glad att jag aldrig började röka!

ansepanse sa...

tänk att du kan känna så efter 23 år, märkligt egentligen, starkt av dig att sluta
Sv: tack, jag ska kanske köpa sådana där lite tunnare madrasser och linda runt mig

Skatan sa...

Och jag slutade för 21 år sedan och känner preciiis som du vid vissa tillfällen. Ett verkligt sug. Men jag aktar mig väldigt noga för att bara ta ett bloss för jag fungerar nog som en nykter alkoholist ... jag är en avhållsam nikotinist. En gång rökare alltid rökare. Jag vågar helt enkelt inte.

Kram!

Bara Jag sa...

När man väljer att göra den jämförelsen blir det onekligen sjukt ;-)

LiLo sa...

Oj! inte så trösterikt för en som STOLT firade tre månader som rökfri igår : (

Ellis sa...

Jag är sjukt stolt att jag stått emot att ta mitt första bloss. Och ännu står fast vid att inte testa.