söndag 29 mars 2015

Vilka länder bojkottar du personligen och varför?

Saudiarabien står nog på de flestas lista över länder man vill bojkotta på alla sätt och vis. Ett land med en kung som envåldshärskare.
Församlings- eller religionsfrihet existerar inte. Politiska partier och fackföreningar är inte tillåtna och det finns inte någon strejkrätt. Kvinnor måste ha manlig förmyndare! Hör ni det? Kvinnor är inte fria.
På samma sätt ville vi en gång bojkotta Sydafrika med sin fruktansvärda apartheid som satte svarta människor att bo i kåkstäder och berövade dem deras rättigheter.

Men hur är det med Turkiet? Bojkottar ni Turkiet? Hur behandlas kurderna i Turkiet idag? Jag kan inte påstå att jag har koll, men känner ändå att jag inte vill åka till Turkiet. Vad säger Amnesty om Turkiet och de mänskliga rättigheterna? Och kan vi i Sverige sätta oss till doms? Hur behandlar vi samer, kväner och tornedalingar? Hur är det med yttrandefriheten? 2013 hade Turkiet många journalister fängslade. Jag vet inte. Jag väntar med besöket.

Och Indien med dess kvinnosyn. Dit går det fan inte att åka. Ett land som uppfostrar sina män att tro att de kan våldta kvinnor helt ostraffat...för att de är mindre värda. Såg Indiens dotter på SVT och dog lite inombords. Har ni inte sett den – Gå genast in och titta på den på Play. NU! (Kan ses till 7 april) Ett land med ett urgammalt kastsystem där man kastar syra på och stenar kvinnor. Jösses. Medeltiden kom och hämta hem Indien.

Thailand? Skulle inte tro det. Här är kvinnan också en handelsvara. En sån semester skulle få mig att hata män till den grad att jag ville skalla ihjäl de flesta män på denna jord.

Allt det här kan ändras. Jag kan kanske tänka mig Turkiet i framtiden. Jag kunde som ung aldrig tänka mig att åka till USA på grund av min politiska riktning och mitt engagemang i Kommunistisk Ungdom. Idag kan jag tänka mig New York. 
http://www.svtplay.se/video/2705548/indiens-dotter/dokument-utifran-indiens-dotter-avsnitt-1
                                Klicka på bilden så kommer du till SVT Play (till 7 april)

1 kommentarer:

Ama de casa sa...

Ja, där missade jag med en vecka... Kanske kommer programmet i repris snart.

Kul att höra av dig igen! :-)