tisdag 3 september 2013

Rosendals trädgårdar

är säkert mer spännande när rosorna och det mesta blommar, eller när det är dags att skörda. Sådär i mellantid som när vi besökte stället känns det bara som om trädgården tar en liten välförtjänt vila mellan blom och frukt.


Vi fikade i caféet som ligger i en av växthusen och serverar KRAV-märkt, och jag åt av den berömda morotskakan. Mycket god! Det finns en hel bok om Rosendals trädgårdscafé, som jag inte läst. Jag hoppas det finns ett recept i den på morotskakan och kladdkakan som de serverade. Inte för att jag brukar baka. Så egentligen kan man ju undra varför jag tog upp den boken egentligen i den här texten...? Kommer kanske titta i den. Minnas den goda kakan. Tvinga någon att baka?

I butiken köpte jag ekologiskt snabbkaffe och en tomatmarmelad att ta med hem. Mycket gott. En smak av sommaren mörka höstkvällar. Marmeladen tänkte jag på. Det är goda mandlar i den. Mycket speciell. Ångrar jag inte köpte mer. Kan bero på värmen. Var över 30 grader varmt. 

Mammas ”Kiruna-bänk” var mycket finare än många bänkar i Rosendals trädgårdar när jag besökte henne några dagar efter...men då är den ju lite senare i blomning än det mesta till och med i mammas trädgård i Luleå. Den är på norrsidan och har därför av mig döpts till Kiruna. 
 

6 kommentarer:

znogge sa...

Har aldrig varit där men en god fika med kladd- eller morotskaka är inte att förakta :-) Klart du ska bara den om du hittar receptet!

ansepanse sa...

vilka vackar blommor din mamma har :) synd att tiden inte var riktigt den rätta för besöket på Rosendahl
kramar

Ama de casa sa...

Oj! Du har turnerat du :-)

Rosendal är ett jättemysigt ställe. Hela Djurgården är helt fantastisk, faktiskt.
:-)

Villa Frejas bokblogg sa...

Vad mysigt. Jag brukar också filosofera så, låta någon annan baka ;)
Kram.

Diana sa...

Jag tror aldrig att jag varit där. Fast å andra sidan så har vi ju Sofiero här och där är jag typ aldrig heller. Bara när de tär nån spelning eller hundutställning. :)

Kocken sa...

Marmeladen lät spännande! :)

Jag gör likadant. Vill veta receptet men bakar troligtvis inte det :P