måndag 19 augusti 2013

Krakow del 2

Den andra dagen i Krakow klev vi upp tidigt och gick ner till den fantastiska frukosten. Där fanns ALLT...till och med en omelettkock i ett hörn. Överkänsliga jag fick sojamjölk till flingorna...ekologiskt om jag ville.

Vi åkte iväg på den guidade turen till Auschwitz som jag skrivit om tidigare. Vad vi gjorde efter det? Som den chockade kvinnan som bekymrar sig om sin borttappade sko efter en allvarlig krock gick vi in på köpcentrumet och shoppade loss något så alldeles galet till klockan var bortåt 22.

Vi lunchade på Café Botanica som var en trevlig bekantskap. Vi åt goda hamburgare och efteråt smakade vi på den omtalade varma chokladen. Helt fantastisk! Det måste ni uppleva. Helt löjligt tjockflytande och så god.

Middag åt vi på en av alla dessa restauranger som fanns i Galleria Krakowska. Maten var god. Portionen stor. Allt var jättebilligt. Vi åt surkål som vanligt till maten.

                                    (Dålig bild får illustrera det roligt upplysta torget)

  Torget vid vårt hotell var full av liv dygnets alla timmar. Det var så fantastiskt att se alla dessa människor som möttes, pratade, umgicks eller bara genade över torget hela tiden. Kan bero på att tågstationen och köpcentrumet låg vid samma torg?

6 kommentarer:

Diana sa...

En vacker dag ska jag besöka Polen. Det ligger ju så himla nära, bara några timmar på en båt. En kollega är därifrån och säger att det är himla billigt.

Villa Frejas bokblogg sa...

Vilken spännande, intressant och gripande resa det verkar vara. Kram.

znogge sa...

Så du är tillbaka i blogg världen! Trevligt! Och en intressant resa har du gjort :-)

Hörni sa...

Vad roligt att jag har två "bloggvänner" som rest till Polen i sommar. Blir riktigt sugen på att besöka landet.

ansepanse sa...

jag har scrollat och läst om din resa, jag vet inte om jag hade haft orken att besöka koncentrationsläger, jag har läst om så mycket och sett på tv, gråten i halsen, ja, du vet....
kramar

Kocken sa...

Läste bara massa ord med mat grejer så nu blev jag hungrig :D Men det låter trevligt där ju! :)