tisdag 9 oktober 2012

Svarting är inte ok...


...att kalla någon. Det är inte bra att säga ”Ska de byta in en svarting till” och mena ”Inte en till med samma spelstil”. Varför inte säga det man tänkte? Om det var det man tänkte? Även om det inte var illa ment. Även om det är en jargong och man hävdar att det är humoristiskt. Även om man anser det, så är det fel. Man ber om ursäkt och gör aldrig så igen. Man får göra fel...men man får inte bli kvar i felet. Och man blir aldrig för gammal för att lära sig nytt.

Att säga svarting om en fotbollsspelare är fruktansvärt kränkande även om det inte kommer ut i etern. Den här fotbollsspelaren har familj, släkt och vänner som tar illa vid sig, förutom att han själv nog blir oerhört sårad av de orden.

Tänk er att man på min arbetsplats skulle anställa en till förskollärare och man på personalkontoret skulle säga ”Inte en fitta till” och mena ”Inte en kvinna till då vi har så många redan på den arbetsplatsen”. Den kvinnan har kanske barn, föräldrar, syskon, släktingar eller vänner på personalkontoret som skulle ta oerhört illa vid sig över att höra henne bli kallad fitta. 

5 kommentarer:

Ama de casa sa...

Nej. Det är verkligen inte ok.

Hörni sa...

Håller med dig, hur lite illa man än menar måste man tänka sig för hur man uttrycker sig.

Sv: Visst är det otroligt att de är släkt! :)

Diana sa...

Man måste helt klart tänka sig för innan man öppnar munnen...

ansepanse sa...

nej, så ska man verkligen inte säga
kramar

Anonym sa...

Knulla din mamma...