söndag 9 september 2012

Nu kan man köpa allt överallt


Kanske inte riktigt allt överallt...men det känns inte långt ifrån. Idag var jag med min mamma på Jula. Hon skulle köpa några elektriska prylar och det är ju ett ställe där man kan köpa sånt, och verktyg, skruvar, muttrar och sånt. Idag hade de 50% på ALLT i butiken då de ska byta lokal. Vad köpte jag? En DVD-skiva för 29 kronor. Det är ett fynd och jag är nöjd. Jag kommer ihåg att jag köpte Ahlgrens Husvagnar på Jula första gången. Det var alltså på en butik för verktyg, skruvar och annat som jag såg nyheten Ahlgrens Husvagnar. Förr köpte jag godis på kiosken. Nu finns den inte mer. DVD-skivor köpte jag i Videobutiken och det kan jag fortfarande...men hur länge till? Skivaffär finns ingen. Jag köper skivorna på nätet, Statoil eller lyssnar på Spotify. Varmkorv kan jag köpa nästan var som helst...utom på JC, KappAhl och H&M...men det kommer väl vara möjligt inom en snar framtid?

Jag var med fd Mannen på motorcykelaffär i Stockholm och köpte en jättefin rosa t-shirt i tjej-modell med bling. Jag kan i princip köpa kläder och skor i vilken butik som helst snart. Köpte en döcool t-shirt, av märket Dark Dudes, på Bokia i Sthlm...man blir liksom inte förvånad över att alla butiker snart ser ut som GeKås i Ullared oavsett vad de sålde från början.
Klicka på bilden för att komma in på Dark Dudes hemsida.
 

13 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag tycker det är bekvämt jag. Här finns fortfarande många specialbutiker, men vill man ha "allt" (med bristande kvalitet) så finns alltid kinabasarerna :-)

Diana sa...

Det är väl perfekt, man får det man vill ha på smidigaste sättet! :)

Britt sa...

Ja men ingen kan något om det de säljer. Det finns inga experter längre. Man får själv ha kunskapen...eller bara hoppas att det går vägen...eller vara glad att det är så billigt så man har råd att köpa en ny varje år.

ansepanse sa...

konkurrensen är hård, allt för att överleva liksom
kramar

Znogge sa...

Finns fördelar men också nackdelar. Blir så tråkigt och alla butiker så lika!

Hörni sa...

Ja, snart kan man väl tanka på Ikea och köpa möbler på Statoil.

Svorskan sa...

Haha! Så sant, men rätt skönt också. Och vissa butiker var mer typ "för män" eller "för kvinnor". Nu kan hela släkten gå i samma affär och alla har något att titta på och eventuellt köpa.

Stefan Falkelind sa...

Ja förr fanns det affärer för olika saker men nu är de nästan borta. Trist. Kommer ihåg lilla kiosken där jag bodde.

Anonym sa...

Visst är det märkligt och skivaffären saknar jag.

Krönikören sa...

I "min" blomsteraffär kan man köpa choklad, godis, knäckebröd och kläder! Bland annat. De säger att det är svårt att gå runt på bara blommor.

Pia sa...

Det kan ju vara praktiskt, men det är svårt att hinna expediter som faktiskt kan svara på saker.. Som t ex på en bensinstation.. där de kan säga vilken sorts korv de har men inte hitta rätt säkring till lysena på bilen!!! Då har det blivit lite tokigt, tycker jag..
Kram på dig!!!

Anonym sa...

Oftast är det alltid några prylar som inte passar in i en butiks sortiment. Men det är faktiskt praktiskt att man kan hitta det mesta i butikerna

Andrea iB sa...

Snart kanske man får cykel på köpet när man handlar tuggummi på Ica :D