fredag 11 mars 2011

Läkaren på landet

En ung läkare hade flyttat ut till ett litet samhälle för att ersätta en läkare som gått i pension. Den äldre läkaren föreslog att den unge skulle följa honom på hans runda, så patienterna vant sig vid en ny läkare.

Vid det första huset bor en kvinna som säger, "Jag har varit lite sjuk i magen." Den äldre läkaren säger: "Tja, du har förmodligen överdrivit ditt ätande av färsk frukt. Varför inte skära ner på den mängd du har ätit och se om det gör susen? "

När de gått sa den yngre mannen, "Du har inte ens undersökt denna kvinna? Hur kom du till en diagnos så snabbt? "

"Jag behövde inte. Du märkte att jag tappade mitt stetoskop på golvet där inne? När jag böjde mig för att plocka upp det, märkte jag ett halvt dussin skal av bananer i soporna. Det var förmodligen de som gjorde henne sjuk. "

"Ahh," sa den yngre läkaren. "Smart. Jag tror jag ska försöka det vid nästa hus. "

Framme vid nästa hus, tillbringade de flera minuter med att prata med en yngre kvinna. Hon klagade över att hon bara inte orkade lika mycket hon en gång gjorde och sa,

"Jag känner mig fruktansvärt trött nuförtiden."

"Du har förmodligen gjort för mycket arbete för kyrkan," sa den yngre läkaren och fortsatte "Du kanske borde dra ner lite och se om det hjälper."

När de gått sa den äldre läkaren, ”Jag känner kvinnan väl. Din diagnos är nästan säkert korrekt, men hur kom du fram till det? "

"Jag gjorde vad du gjorde vid det förra huset. Jag tappade mitt stetoskop och när jag böjde mig ner för att plocka upp det, märkte jag att predikanten låg under sängen. "


Fotograf: barky

1 kommentarer:

Stattinskan sa...

Haha, inte dumt att få dra på smilbanden en söndagmorgon ;-)