lördag 16 oktober 2010

Jag funderar vidare om poliserna

som var på Max Arlanda Inrikes (som jag skrev om tidigare i ett inlägg). Jag observerade ju att de var beväpnade och tänkte att det ser ju enkelt ut att ta deras vapen. Helst när de har den så långt bak...typ på höger skinka nästan. Nu kanske det inte alls är det....och man kan ju inte provtesta det heller. Vad tror ni hade hänt om jag ställt mig tätt bakom polisen, som tog ketchup i en liten behållare, och greppat tag i pistolen? Tror ni han hade tyckt det var ok? om jag sagt att jag bara kollade hur lätt det skulle vara? Lite research till bloggen....tror ni han hade haft lite humor och kunnat skratta åt det? eller hade hans kollega skjutit ihjäl mig?


Poliserna på bilden har inget med poliserna i inlägget att göra utan fotades av mig vid en raggarunda 2009 i Luleå.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nej tror du inte lyckas om du inte köper en Safariland hölster och övar få ur den. Det är två säkerhets spärrar för att få ur pistolen. 1 så är det en bygel över pistolen som är enkel sen kommer till nr två som är svårare, så är det endra en knapp på insidan mot kroppen för att få lös själva pistolen eller så är det att du måste vrida pistolen sen dra upp den.

Sen bara en detalj att försöker nån ta tjänstevapnet enda pistolen eller batongen så är det ganska mycket våld som får tas till för att freda sig då nödvärns rätten kommer in. Fara för sitt liv då nån tar deras vapen. Så det är inte att rekommendera att prova :-)))

Britt sa...

Det känns tryggt att veta att det inte är så lätt att avväpna en svensk polis. Däremot verkar det oroväckande lätt att avväpna högvakten om man är utklädd till tomte.