tisdag 18 december 2012

Glasögon till de hemlösa/medellösa (läs fattiga)


Fick ett mejl...men då jag inte bloggat på ett tag kommer jag med gamla nyheter nu...men det var för en god sak och måste uppmärksammas tycker jag.

Det finns många idag som inte har råd med glasögon och socialen kanske inte hjälper eller inte är ett alternativ (alla vill ju inte ta hjälp av dem). Då finns det tydligen möjlighet att få hjälp av optikern. Smarteyes har haft ett sånt tillfälle i höst vad jag förstår av mejlet jag fick.

Jag tycker egentligen att det är samhällets sak att se till att alla medborgare har råd med livsnödvändiga saker som hälsovård, tandvård, glasögon, hörapparater som gör att alla kan fungera så bra som möjligt. Nu är det inte så, så då är det bra att det finns andra som rycker in och hjälper de som inte har...som frivilliga soppkök, klädinsamlingar, sovsäckar och glasögon bland mycket annat. Hej Britt,

Mitt namn är Stephanie, jag arbetar för glasögonkedjan Smarteyes.

Jag såg din blogg och ser att du skriver mycket om vad som händer i ditt liv och även om vad som händer i Luleå. Därför vill jag dig uppmärksamma dig på att igår fick socialt utsatta i Luleå synundersökningar och glasögon. Detta gjordes av Smarteyes tillsammans med Frälsningsarmén i Luleå. Tanken är att göra detta en gång varje år.

Smarteyes har tidigare arbetat med att hjälpa socialt utsatta och hemlösa i flera andra städer i landet. Detta för att kunna hjälpa personer som av olika anledningar inte har möjlighet att betala för glasögon. Alla har helt enkelt inte råd att sköta sin synhälsa och en del landsting hjälper inte till att finansiera glasögon, därför vill vi hjälpa till på det sätt vi kan.

Om detta är intressant för dig och du skulle vilja skriva om detta på din blogg så har jag bifogat mer information i form av en pressinbjudan. Skulle du även vilja ha en bild så kan vi lösa det.

Tack på förhand!

Med Vänliga hälsningar

Stephanie Avidan
Perspective Communication AB
Drottninggatan 10, 411 14 Göteborg


 
Mina glasögon jag köpte i somras. Jag har tur och har ett jobb så jag kan köpa glasögon när jag behöver. Alla har inte det. Är det en rättighet att se bra?

7 kommentarer:

ThaChef sa...

Vilken bra grej! Har en vän som fick gå till kyrkan och be om hjälp med glasögon. Och det borde vara en rätt att få kunna se bra. =)

Ama de casa sa...

Men så bra av dom! Klart att alla borde få möjligheten att se bra. Ett otroligt bra initiativ!

Znogge sa...

Jo, det kan man tycka. Precis som det borde vara en rättighet att kunna gå till tandläkaren... Men så är det inte i vårt land!

Villa Frejas bokblogg sa...

Det borde absolut vara en rättighet, liksom lika vård och att få komma till tandläkaren med mer med mer. Tyvärr, tyvärr ser inte samhället ut så.

Svorskan sa...

Vilket bra initiativ! Såna här saker gör att jag prioriterar att handla just där. Har jag möjligheten kommer jag att göra det, de finns dock inte i landskrona tyvärr.

Ha en riktigt fin jul! Kram

Ama de casa sa...

GOD JUL!
:-)

Tiny sa...

Wow, vilken bra grej! Tycker mej se att samhället i allmänhet börjar jobba för de som inte kan leva i samma ordning och gemensamhet som de flesta och det gläder mej.

Hoppas du har en bra jul Britt!