onsdag 7 september 2011

En gammal padda

Jag har gått och blivit en gammal padda med vårtor, har jag insett idag. Jag skulle till läkaren för att visa mina födelsemärken och eventuellt ta bort dem. Väl hos läkaren fick jag veta att jag inte hade födelsemärken utan mjällvårtor (Verruca seborroica). Dem får man oftast när man blivit gammal...sådär över 70 år eller så. Jag har tydligen en hud som är över 70 år!?!

Dessa vårtor kan man skrapa bort om man vill men de kommer oftast tillbaka sa min läkare. Då bestämde jag att mina på ryggen får sitta kvar. Jag har även en i ögonbrynet och en på bröstet. De ser ut som om jag tagit mitt finger och doppat det i Oboy och tryckt märken på min hud.

Enligt läkaren kommer jag få fler. Han sa att jag verkar vara den typen som får såna vårtor...alltså en padda! Fast det där med padda sa han inte. Tydligen är det en ärftlig åkomma. Eftersom min mamma inte är full med ljusbruna prickar var det nog pappa som hade dem. Han var dock så brun så man kunde inte se dem.

So a toad it is!
Fotograf: aroncb

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kväker du också? Jaså, inte det. Men när du börjar göra det så är det nog dags att söka hjälp ;-)

Jag fick gikt för mååånga år sen. Portvinstå. Det drabbar äldre gubbar och ett FÅTAL kvinnor i övergångsåldern. Då var jag inte ens i övergångsåldern. Det är inte alls kul att vara unik ibland...

ThaKock sa...

Haha, då börjar du snart låta och hoppa runder då ;)

Znogge sa...

Så du har gått och fått "Kärringvårtor" som de kallas! Men deppa inte ihop för det. Hur vanligt som helst att få det betydligt tidigare så den läkaren var nog "ute och reste" en smula!

Krönikören sa...

Finns det ett samband mellan det här inlägget och det förra? Gamla paddor för hålla till godo med yrkesmördare, typ?


PS. Det låter inte så kul med mjällvårtor.

Stattinskan sa...

Lugn, bara lugn. Jag har också en sån som sitter lite under midjan i sidan ... trots att jag är SKITUNG ;-D
Den trillar bort av sig själv emellanåt men kommer tillbaka ;-)