söndag 24 november 2013

Blir Mr Hyde utan att inta elixir

Ni kanske läst eller sett historien om Dr Jekyll som blir Mr Hyde, efter han intagit ett eget tillverkat elixir. Den trevlige Dr Jekyll blir den bestialiske Mr Hyde.

Jag blir under min PMS en Mr Hyde, eller en Mss Hyde kanske jag ska skriva. Jag behöver inget elixir för att bli sån. Fast kroppens hormoner kanske kan likställas vi ett elixir. Inte egenblandat utan något kroppen själv i sin djävulskap framställt, någonstans i någon mörk vrå av kroppen, där ett hemligt laboratorium finns.

Senast jag blev utsatt för detta elixir var jag i tonåren och många är vännerna som kan vittna om den elaka Britt som härjade på Gällivares gator om nätterna.

Nu är hon här igen. Den elaka Britt. Ingen jag vill kännas vid, efter 30 år av fröjd som Dr Jekyll och frihet från denne Mss Hyde är jag återigen där. Genast känns november mörkare än det borde vara. Jag tänker bara mörka tankar, elaka tankar...

Tur nog finns ett botemedel som någon annan blandat ihop i ett annat laboratorium. Ett ljust sterilt laboratorium med människor i vita rockar som håller små provrör i sina händer och skapar mirakel. Genast känns tillvaron ljusare...trots att det fortfarande är november.
Bilden från Wikipedia

1 kommentarer:

Krönikören sa...

Konstigt att hon har kommit tillbaka. Har du ändrat något? Det hjälper inte med choklad, gissar jag.