onsdag 20 juli 2011

Var kommer de ifrån och varför?

Gun hade funderingar över varför de i Långtbortistan läser hennes blogg och jag funderar också hur det kommer sig att jag har besökare från tex Saudiarabien. Hur hittade de till mig? Vad sökte de på Google när de fann min blogg?

13 kommentarer:

Viktkamp sa...

hur kan man se vart ens läsare kommer ifrån? =) Spännande!

Britt sa...

Viktkamp: Den servicen har Blogger/Blogspot. Det finns en flik med statistik där man kan se var läsarna kommer i från.

Johanna sa...

Haha det undrar jag med.... norge och danmark kan jag köpa det är nära.... men nederländerna, spanien osv hur hittar dem en?

ansepanse sa...

ja, var hittar de bloggarna egentligen? och vad söker de på
kramar

Znogge sa...

Det kan räcka med ett engelskt ord och så blir din blogg en på träfflistan!

Anonym sa...

Det är en nackdel med wordpress. Det går inte att se och den går inte att koppla till Google Analytics. Men jag vet att det vanligaste sökordet ständigt hos mig är ett särskrivet "snusk blogg".

Svorskan sa...

Hahaha! Visst är det konstigt. För ett par år sen när jag bloggade som Em skrev jag om samma sak och då fick jag respons från en tjej som jobbade där, det var hon som hade varit på min blogg. Rätt kul.
Sv: Sulorna klarade av tvättmaskinen, men jag var så dum att jag lade de på stängerna i torkskåpet och då kryllade de sig runt om och smälte nästan. Har gjort som du innan och kört de i torktumlaren och det gick bra. Men det är inte all världen, nya sulor kan man ju köpa.

ThaKock sa...

Det räcka nog med att skriva ett ord som sedan slussas in i google så folk hittar en. =) Men visst är det spännande! =D

Diana sa...

På blogspot kan man ju välja "nästa blogg" där uppe i hörnet, kanske därför folk trillar in här?

Bara Jag sa...

Visst är det rätt intressant - och man undrar om de förstår det som står eller om de hamnade på sidan av en slump :-)

Anonym sa...

Den där gröna klutten i Spanien - det är jag!
:-)

Ruth i Virginia sa...

Jag sitter i en förstad till Washington DC och har väldigt trevligt med att läsa bloggar från er alla. Många bloggare bor ju utanför Sverige (den där gröna klutten i Spanien t.ex. :) -
Jag kom in på Metrobloggen genom Murvelina, då hon regelbundet skrev för Dalarnas Tidningar, som jag läser varje dag. Sen blev jag lite addicted, så nu slösar jag minst ett par timmar per dag här. Det är härligt att titta på de många underbara bilder, som visas. Nostalgi för en utlands-svenska.

Britt sa...

Ruth i Virginia: Och det är jätteroligt för mig att du läser och kommenterar i min blogg. Jag hoppas du fortsätter med det och alla andra som läser det jag skriver. Ha det gott i USA!