onsdag 30 september 2009

Efterlyst

Jag sitter och ser Efterlyst. Hasse Aro vill att vi ringer in om vi har någon information vad gäller Helikopterrånet. Jag tänker ringa in och säga att jag vet vilka som gjort det. Det är ju Egoinas riktiga mamma, Gun, Ellis och Janne. Jo det är sant! I flera veckor har de planerat. Jo då! Jag har minsann sett hur de pratat om helikoptern och tankningar och annat. Så nu sitter de här och låtsas som ingenting och bloggar om badbyxor, städning, och jobbet...men jag vet att de sitter och räknar sina pengar.  Nu ringer jag Efterlyst: 08-702 00 90.

Fotograf: getye1

Hellre klok än vacker?

I dessa Anne Anka-tider kan man undra om kvinnor vill vara kloka eller vackra.

Hammarby dömer ut falska fans

Läste i DN att Hammarbys fotbollstyrelse skrivit ett öppet brev där de dömer ut klubbens supportrar som saboterar matcherna. Jag har i ett tidigare inlägg tagit upp problemet och gett en lösning...som inte alla tyckte var så smart...men jag gillade den.
Läs denhär.

Bild lånad av DN

Snigelfart i Norrbotten

Vägverket har inga pengar! Det är ju ingen nyhet (fast NSD skriver om det). Så har det låtit de senaste åren när Vägverket förklarat varför vägarna här uppe är i så dåligt skick att vi knappt kan köra utan att förstöra våra bilar. För att kunna hålla nollvisionen har Vägverket ett förslag att man sänker hastigheten på Norrbottensvägarna så man kan zick-zacka mellan potthålen och krondikena utan att köra ihjäl sig. Eftersom det ser ut som om vi aldrig kommer få pengar till våra vägar kan man tänka att all hastighet på våra vägar inom loppet av 10 år sjunkit till 30 kilometer i timmen. Ni kan ju tänka vilken tid det tar att köra mellan Luleå och Kiruna? Inte? Då ska ja berätta att det skulle ta ungefär 11 ½ timmar!

Fotograf: dios_com

tisdag 29 september 2009

Varierad mat

Tydligen ges det ut 1 kokbok per dag i Sverige. På Bokmässan i Göteborg presenterade Per Morberg och Glenn Strömberg sina kokböcker. På TV ser man nämnda Morberg laga mat, men även Paulo Roberto och Mat Tina. För att inte tala om detta fantastiska program ”Solens Mat” som går på SVT. Det finns så oerhört mycket mat att laga...så vad gör man? Jag blir bara förvirrad och frustrerad. Vad lagar jag? Jag har ca 10 paradrätter jag gör om och om igen...inget fel med dem. Efter ett tag förnyar jag mig och väljer 10 nya recept som rullar ett tag. Jag orkar bara inte förnya mig varje dag. Vem köper alla dessa kokböcker? Lagar de verkligen nya rätter varje dag? Jag bara undrar?....vem orkar hålla på?

Slingor

Jag var in och läste ett inlägg hos Brutala Bloggen och kom att tänka på när jag gjorde slingor för första gången. Jag satt en gång på 80-talet med riktigt tjock gummihätta på huvudet hos frisören och skulle göra slingor. Givetvis kommer det in en skitsnygg kille och ska klippa sig. Gissa om jag kände mig groteskt ful? Och han skulle ju aldrig få se hur snygg i håret jag blev sen. Han hade ju bara bilden av mig i slinghätta på hornhinnan....

Fotograf: flaivoloka

Status

Det har stått i tidningarna i samband med helikopterrånet att dessa rånare får hög status i kriminella kretsar. Det sägs att det finns en annan syn i svenska fängelser än ute i samhället. Är det verkligen så? Speglar inte fängelsets hierarki samhällets syn på kriminellas rang?Har inte rånare hög status ute i samhället också? Högre än mördare i alla fall?

Om jag säger så här: -Vem hade du helst haft som son? -En mördare? En pedofil? En våldtäktsman? En rånare? Jag slår vad om att du skulle ha samma rangordning på dessa som de flesta fångar på en svensk anstalt. Nu vill man ju inte att sonen ska bli kriminell. Det som är tråkigt är ju att det finns mammor som tyvärr har söner som mördat och våldtagit.

Fotograf: saavem

Dålig tajming

Barn har så dålig tajming.

 Serie tecknad av Claire Bretécher

måndag 28 september 2009

Den doftande trädgården del 3

I Den doftande trädgården finns elva positioner som hjälpmedel för att förbättra den sexuella njutningen för par. Beakta att detta är skrivet på 1500-talet av Sheikh Nefzawi, som antagligen hade stor erfarenhet i ämnet. Här kommer några exempel:

Första positionen – detta är en variant av missionären där mannen ligger ovanpå och kvinnan ligger under i ett läge med låren vinkelrätt mot den yta hon ligger på och böjer knäna i en vinkel. I detta läge stödjer sig mannen på armarna och kontrollerar sina rörelser med fötterna. Denna position beskrivs som idealisk för mannen med längre penis, eftersom det ger honom mer kontroll över inträngningsdjupet, så att han inte skadar sin partner.

Andra positionen – i detta läge höjer kvinnan sina ben över huvudet, mannen tar tag i hennes vader och drar hennes nedre kropp bort från marken så att endast axelblad och huvud fortfarande ligger mot underlaget. Från den positionen knäböjer mannen och går in i henne, lutande sig fram mellan hennes ben. Denna position beskrivs som idealisk för mannen med kortare penis, eftersom det möjliggör en nära integration av könsorganen.

Tredje positionen – detta läge ger en maximal djup penetration, så den här positionen rekommenderas inte förrän kvinnan är fullständigt upphetsad. Mannen i en standard position i knäböjande ställning. Kvinnan ligger ner på rygg. Ta sedan ett ben och lyft upp det så att det vilar på din motsatta axel. Det andra benet bör inte hissas upp för att vila på axeln utan kan ligga kvar mot mannens sida.

Fjärde positionen – i en unik position tar man sin partners ben placerar en på varje sida av sitt huvud och lyfter upp henne från underlaget för att satsa på en mer njutbar vinkel på penetration. Det rekommenderas att detta sker från en knäböjande ställning, sittande på hälarna.

Femte positionen – en enkel, men effektiv tvärliggande teknik där parterna möter varandra liggande på sida mot varandra och kvinnan höjer sitt översta ben i syfte att säkerställa djup penetration.

Sjätte positionen – den klassiska bakifrån positionen där mannen knäböjer upprätt och kvinnan använder sina underarmar och knän för att presentera sig för sin partner. I det läget är det lätt att smeka hennes rygg, massera hennes bröst, eller stimulera klitoris, vilket gör det så erotiskt.


Få se nu om jag fattat detta rätt. Första positionen verkar passa bra för El Naasse och El Makãour. Tredje positionen kanske passar för El Hammache och El Harr.

Fotograf: jesuino

Otrohet

Läser att Anna Anka tycker att kvinnor ska ställa upp på sin man oavsett om hon vill eller inte för annars är han otrogen.

Jag säger: -Bullshit, Anna Anka och ni andra från Ankeborg som tror på den skiten. Ni kan suga er blå – han kommer ändå vara otrogen. För det handlar inte om hur ni är och vad ni gör om han är otrogen. Det handlar bara om vem han är och vad han gör.

söndag 27 september 2009

Reiser

Jean-Marc Reiser har gjort ganska roliga och råa serier. Han dog tyvärr redan 1983 av sjukdom. Jag bjuder på några bilder han tecknat. Om ni kan - försök få tag i något av de serieböcker han gett ut. De är hysteriskt roliga. Kanske lite översexuella. Jag valde ut några lite mindre sexuella bilder. Vill ju inte bli bannlyst!

Teckningar av Jean-Marc Reiser ur boken "Kär och Galen", 1987

Barnutställning

Jag satt igår och slötittade på TV och zappade mellan kanalerna. Jag hamnade tillslut på Discovery Travel & Living. Där pågår ett program, Toddlers & Tiaras, om barn som deltar i olika skönhetsävlingar. Där ser man hur dessa mammor tränar sina barn inför skönhetstävlingar. Mammorna påtalar om hur gärna deras barn vill vara med och vinna. Hur de tävlat sedan de var bara några månader. I samma andetag pratar de om hur de tävlat och vunnit själva i sin ungdom och hur viktigt det var för dem. Dessa barn övar att gå, le och slänga slängkyssar mer eller mindre motvilligt. På tävlingsdagen borstas, målas, kläs dessa små prinsessor. Mina tankar går till hundutställningar. Gör mammorna det här för barnens skull? Gör barnen det här för mammornas skull? Och nej jag såg inte en enda pappa...han var väl på bilutställningen.

Morgon

När morgonens sol genom rutan smyger,
glad och försiktig,
lik ett barn, som vill överraska
tidigt, tidigt en festlig dag --
då sträcker jag full av växande jubel
öppna famnen mot stundande dag --
ty dagen är du,
och ljuset är du,
solen är du,
och våren är du,
och hela det vackra, vackra,
väntande livet är du!

Karin Boye (1900-1941) ur Moln 1922

Nu går jag och lägger mig

 Coco av Christina Alvner ur Ännu Mera Fnitter, 1983

lördag 26 september 2009

Den doftande trädgården del 2

Den doftande trädgården är en arabisk lärobok i kärlekskonsten skriven i början av 1500-talet. Där omnämns bland annat 36 namn på mannens könsorgan, varav några presenteras här:

El Hamama; duvan. Då kuken efter erektion återgår till normalform liknar den en duva som ruvar på ägg.
El Teunnana; pinglaren. För det oljud den för varje gång den far ut och in i fittan.
El Hammache; uppeggaren. Den eggar fittan med sitt kilande ut och in.
El Naasse; den sovande. När den är i erektion blir den så stor och hård att ingen tror att den om att kunna bli liten och mjuk igen. Men när den lämnat fittan tillfredsställd krymper den samman och faller i sömn.
El Zodamme; bräckjärnet. När den inte frivilligt får tillträde till fittan bryter den sig in med våld.
El Khiade, skräddaren. Kuken arbetar sig in i fittan som skräddarens nål i tygbiten.
El Khorrate; kringströvaren. Trots att kuken har låtsas komma i brådskande affärer tar den god tid på sig och strövar omkring i fittan innan den plötsligt dyker till botten och ejakulerar.
El Deukkak; knackaren. Den knackar på ända tills den släpps in.
El Âouame; simmaren. Simmar hela tiden omkring inne i fittan.
El Âouar; den enögda. Kuken har som bekant bara ett öga och synen på den är dålig.
El Fotass; den flintskallige. Därför att den saknar hår på huvudet.
El Atsar; fumlaren. Har direkt att göra med dess enögdhet. Kuken fumlar och snubblar sig fram i fittgången och när fittan undrar varför an staplar så illa, svarar vår vän att han snubblade på en sten, när det istället är så att han snubblar p g a sin dåliga syn.
El Dommar; uddhuvudet. Har ett huvud för sig olikt alla andra.
Abou Quentaia; den hårige. Omges med en skog av hår.
El Besiss; den fräcke, oblyge. Han som lyfter på kläderna både på sin herre och den kvinna han älskar utan att visa minsta hänsyn.
El Bekkai; gråtaren. Fäller tårar när han är som lyckligast.
El Fattache; sökaren. Den letar sig fram till fittan.
El Hakkak; gnidaren. Den gnider sig mot fittan innan den kliver på.
El Moutekhi; den slappe. Den kuk som är för mjuk för att ta sig in i fittan och därför får nöja sig med att gnida sig mot öppningen för att på så sätt få utlösning.

I dag sätter vi oftast in El Zodamme i fängelse med all rätt. Abou Quentaia är nog inte så vanlig idag då rakade underliv är på modet. Jag tycker annars att de flesta andra beskrivningarna är ganska sympatiska. Skulle nog inte ha något emot att träffa dem.

Fotograf: bjearwicke

Kastrering?

Jag läste ett inlägg i Annes blogg om den nya lagen i Polen där man beslutat att man ska kastrera dömda pedofiler. Jag svarade hennes inlägg men kommer även svara i min egen blogg.

Kastrering gör ju inte att pedofilerna slutar förgripa sig på barnen. De gör det bara inte med sin petter-nicklas utan med händer och andra instrument. Och kvinnliga pedofiler...hur gör man med dem i Polen? Ska man få dem att sluta krävs lobotomering och då kan man lika gärna avliva. Så om du frågar mig så tycker jag inte kastrering är en lösning på problemet. Jag är inte så mordisk heller så jag tycker man ska lobotomera eller avliva. Jag hoppas man kan låsa in dem om det inte går att vårda dem friska.

Den doftande trädgården

Den doftande trädgården är en arabisk lärobok i kärlekskonsten skriven i början av 1500-talet (svensk översättning 1957). När man läser de här förklaringarna är det svårt att tro att de skrevs på 1500-talet. Och jag lovar jag har inte lagt till något eller tagit bort något. Fast jag kan ju inte gå i god för översättaren...

Där omnämns bland annat 40 namn på kvinnans könsorgan, varav några presenteras så här:

El Feurdj; öppningen, sprickan. Den öppnas och stängs när den längtar efter kuk.
El Kelmoune; den vällustiga, sinnliga. Namnet på en ung jungfrus sköte.
El Cheukk; springan, titthålet. Fittan hos en benig, mager kvinna. Den är som titthålet i väggen. Må Gud bevara oss från den.
Abou Tertour; den tofsprydda. En fitta med en röd kam som hos en tupp, vilken reser sig i lustans ögonblick.
El Gueunfond; igelkotten. En gammal kvinnas fitta uttorkad av ålder och med styvt hår.
El Sakouti; den tysta. Kuken kan tränga in i den hundra gånger om dagen utan att den yttrar ett ord.
El Tseguil; den påträngande. En fitta som aldrig tröttnar på att ta emot kuk. Här blir rollerna ombytta; fittan blir jägaren och kuken den jagade.
El Taleb; den längtande. Finns endast hos ett fåtal kvinnor och uppträder i regel efter lång avhållsamhet.
El Hacene: den vackra. Vit, ren och utan missbildningar.
El Ouasâ; den väldiga. En fitta omgiven av ett väldigt blygdben.
Abou Beldoum; frossaren. Med stor kapacitet att svälja.
El Mokâour; den bottenlösa. Av obestämt djup. Kräver en mycket stor kuk.
Abou Âungra; den puckelryggiga. Står ut som puckeln på en kamel.
El Moudine; assistenten. Hjälper kuken runt boet.
El Molki; duellanten. Kuken är svärdet och fittan skölden.
El Harrab; flyktingen. Försöker fly undan kuken som gör den illa vid inträngandet. Så är en jungfrus fitta.
El Sabeur; den resignerade. Finner sig i allt som kuken hittar på.
El Zeunbur; getingen. Känd för sin styrka och strävhet i pälsen. När kuken vill sticker den sig på håret som om vore det en geting.
El Harr; den heta. En av de bästa och mest dyrkansvärda fittor som finns.

Ja då är ju frågan...vilken har jag? El Gueunfond vill man inte ha...som en igelkotte. Eller Abou Âungra som är som en kamel? Måste kanske ringa och fråga mannen...

Fotograf: bjearwicke

Dåligt morgonhumör?

Jag har väl inte dåligt morgon humör? Jag vill bara inte prata med någon före 12.

fredag 25 september 2009

John Cleese och Elgiganten!

Den store humorgiganten med en meritlista som inkluderar Monty Phyton och Pang i Bygget har börjat göra reklam för Elgiganten. Är det verkligen så illa som han själv säger i reklamen...att han är tvungen på grund av en dyr skilsmässa från sin förra fru. Tragiskt!

Då är det roligare att se vad de andra medlemmarna i Monty Phyton gör idag.

Michael Palins reseberättelser tycker jag om att se. Till exempel ”Stilla Havet runt” som visas nu på Kanal 9 på söndagar.

Terry Gilliam är idag en framgångsrik regissör och har bland annat regisserat filmerna: Fisher King (med Jeff Bridges och Robin Williams) och De 12 apornas armé (med Bruce Willis och Brad Pitt)som jag älskar.

Terry Jones är idag också en regissör men låter väl inte tala om sig så mycket som sin namne. Det som skrivits på sistone om Terry Jones i svensk media är att han är gift med en 41år yngre svenska! Vet de fan om han inte är lika tragisk som John Cleese i alla fall.

Graham Chapman har avlidit och kommer inte bli tragisk.

Eric Idle brukar vara röst i tecknade filmer. Han har varit röst i Shrek den tredje, South Park och i Simpsons. Han är väl den som komponerat de roliga sångerna i alla Monty Phytons filmer. Vem kan låta bli att sjunga ”Always Look on the Bright Side of Life..” Tror inte han är tragisk idag?

Hur många har ni haft sex med egentligen?

Har du haft samlag med omkring åtta personer? Då har du egentligen legat med 2,8 miljoner, indirekt. Det visar en kalkylator som en brittisk apotekskedja lagt ut på nätet som ska visa hur utsatta vi är för sexuellt överförbara sjukdomar. Allt enligt Metro.

Räkna ut med en kalkylator hur många ni egentligen haft sex med. Länk till sidan med kalkylatorn.

Det blir lite skrämmande siffror...

När jag såg resultatet kom jag att tänka på kaniner.

Varför har kaniner så roligt?
För att de är så många!
Varför är de så många?
För att de har så roligt!


Och NEJ! Jag kommer inte säga hur många det blev när jag kollade i kalkylatorn.

Jag säger bara: Använd kondom!

Fotograf: Morrhigan

Sjukhusmat

Jag läser i Norrbottens Kuriren att det försvinner sjukhusmat. Betydligt fler portioner levereras till sjukhusets avdelningar än vad patienterna äter, enligt en granskning som SVT:s Nordnytt gjort. Det finns ett visst svinn. Vem vill äta sjukhusmat frivilligt? Jag trodde de flesta tyckte att sjukhusmaten var osmaklig. Tydligen är det inte sant som ryktet säger – att sjukhusmat inte smakar något, är grå och äcklig. Dags att uppvärdera sjukhusmaten! Den är till och med värd att stjälas? Eller är det så att ”Gratis är gott” oavsett hur det smakar?

Fotograf: tounyuu

TrögFattarFöreningen

Känner mig lite besläktad med de här idag.

Morgonpigg? Näe.

Teckning ur "Lilla Barnboken" av Gunilla Dahlgren

torsdag 24 september 2009

En slags svåger

Vi var på skoaffären och kollade in rean. De var ett helt ställ med guld skor.

-De här får mig att tänka på Herreys.

-Apropå Herreys, säger kompisen, så är ju Richard Herrey och E-type kuksvågrar.

-Va?säger jag

-Ja du vet, de har knullat samma kvinna, säger kompisen.

- Men heter det inte buksvågrar? undrar jag.

-Whatever, säger kompisen. -Det är därför hon bara får heta Pirelli.

-Ehh, heter hon inte Perelli? Pirelli är väl bildäck.

-Skitsamma, säger kompisen. -Hörde att Emilio Ingrosso hade släpat E-type i håret på Spy Bar för att han varit och knullat Charlotte.

-Hur kommer Herrey in i bilden? undrar jag.

-Ja han var ju på henne när de turnerade tillsamman i Rhapsody in Rock och sedan polisanmälde hon honom och han fick inte vara närmare än 200 meter ifrån henne...så då kunde de inte fortsätta vara på samma turné så Herrey fick sluta.

-Låter ju helt sjukt, säger jag.

-Ja man undrar ju vad det är för speciellt med den där E-type, säger kompisen.

Fotograf: lazydaisy

Varför jag inte blev gift.

Det finns en orsak till att jag och tre medelålders kvinnor från Gällivare inte är gifta. Det började en julafton 1982. Vi skulle ha lilla-julafton hemma hos mig på julaftonsmorgonen. Det var jag och tre av mina närmsta vänner. Vi åt lite julmat och sedan hade vi julklappsutdelning. Vi åt bland annat risgrynsgröt med en mandel i. Och ni vet ju att den som får mandeln i gröten är den som gifter sig först. Kompisen som fick mandeln i gröten, hade givetvis tagit minst gröt eftersom hon haft magsjuka och inte hade någon aptit. Helt plötsligt ropar hon till och visar oss mandeln. Vi tittar avundsjukt på henne som får gifta sig först. Så vad väntar vi på? Ja vi väntar fortfarande på att hon ska gifta sig!


Fotograf: Åse Meistad

God Morgon!

onsdag 23 september 2009

Livscoachen säger del VIII

Svensk pop och rock

Jag lyssnar på Winnerbäcks nya skiva. Jag lyssnar oftast på svensk musik. Så har det varit sedan jag var liten. Så är det än. I min skivsamling, på min dator, i min telefon är det mest svenska artister. Jag lyssnar också mest till svenska artister som sjunger på svenska. Vad beror det på? Är det för att jag tycker texten är viktigare än musiken?Är jag så dålig på engelska så jag inte förstår vad de sjunger? Jag vet inte.

Och visst lyssnar jag på engelska låtar, italienska låtar, spanska låtar och tycker de är bra...men det är de svenska låtarna jag lyssnar mest på.

Jag en transvestit?

När jag var 22 år och relativt nyinflyttad till Luleå brukade jag gå på Stadspuben för att roa mig. Jag var och lyssnade på någon trubadur en kväll. När jag stod vid scenen kom en kille och ställde sig bredvid mig.
-Du får jag fråga en sak, undrar han.
-Ja vadå?undrar jag.
-Är du transvestit?
-Va, varför undrar du det?
-Du har ju alltid killkläder på dig. -Jag har sett dig här ofta och du har ju alltid, kostym, rock, hatt, slips. -Vad är grejen med det? -Vill du vara kille?
-Ehh,nej jag tyckte bara att det var cool, säger jag.

Efter det hade jag nästan alltid kjol eller klänning när jag gick ut.

Jag i kavaj 1986

tisdag 22 september 2009

Höst

I dag är det höstdagjämning. I Wikipedia står det : Höstdagjämningen är ett av de två dygn då dag och natt är lika långa över hela jorden. Redan efter sommarsolståndet blir dagarna kortare på norra halvklotet. Efter höstdagjämningen blir dagarna på norra halvklotet kortare än nätterna.
Det känns inte som höst därute än . Sommaren dröjer sig kvar lite till. Jag bjuder på lite fina höst bilder jag tagit.

Höstfärger.

Rönnbär.

Nypon.

Lingon.

Prickiga svampar.

Ros på pappas grav.

Psycho

När jag var 15 år snöade jag in på Alfred Hitchcock-filmer. Jag och mina vänner såg Fåglarna, Fönstret åt gården, Studie i brott och givetvis Psycho.

Efter jag sett Psycho kunde jag inte duscha med draperiet fördraget. Det förstår ju alla som sett den att det kan man inte göra. Min mamma var alldeles förtvivlad efter jag duschat eftersom praktiskt taget allt inne i rummet var blött. Det gick ju inte att förklara för mamma att jag blivit så rädd för en gammal film från 1960 att jag måste duscha med ifråndraget draperi och ögonen öppna. Så om det visar sig att det är en vattenskada i duschrummet i villan mina föräldrar bodde i – skyll på Alfred Hitchcock!

Fotograf: Crystal Woroniuk

Jag älskar att äga böcker!

Redan när jag var lite fanns det mycket böcker i mitt liv. Jag fick böcker och mina föräldrar köpte mycket böcker. Givetvis bara jag hem fulla påsar med böcker från biblioteket...men det var nåt visst med att äga dem. I dag köper jag också böcker. Inte lådvis, men jag köper de flesta böcker jag läser. Jag vill kunna gå tillbaka läsa om en del, en sida, en strof....eller hela boken igen.

Jag älskar att gå tillbaka till föräldrarnas bokhylla också och läsa om böcker som gjorde starkt intryck på mig som barn. Det måste erkännas att det mesta gjorde starkt intryck på mig när jag var mellan 8 och 12. Jag läste Henry Miller när jag var 12 år och rodnade över det mustiga språket. Hans beskrivningar av sex, bröst, könsdelar var inget man läst i Kamratposten precis. Jag grät när jag läste Den röda ponnyn och rös när jag läste Rebecca. Jag var arg när jag läste Varglarsen. Jag ville vara en dandy i Stockholm när jag läste Röda rummet. Jag förstod inte allt. Jag gjorde nog om handlingen i mitt huvud utifrån de referenser jag hade i den åldern. Jag reagerar inte lika starkt idag på dessa böcker...men de har en plats i mitt hjärta

måndag 21 september 2009

Citodon

Jag verkar bli lite smålullig av Citodon. Dizzy feeling! Jag tror jag slutar blogga för ikväll när jag fortfarande vet vad jag skriver.

Svarta sopsäckar vid vägen

När jag var cirka 10 år var jag oerhört intresserad av att läsa böcker. Mina föräldrar hade en överfull bokhylla med faktaböcker och romaner. Jag plöjde igenom denna bokhylla. Alla böcker var nog inte lämpade för barn i min ålder. Om man tänker efter var nog inte mycket lämpat att läsa för mig. Jag brukade ta fram en bok och läsa efter skoldagen. Den stund jag var ensam hemma innan mamma och pappa kom hem och det var dags för middag. Jag älskade att läsa Nordisk Kriminalkrönika. Det är en bokserie som polisen ger ut om brott som blivit lösta i Norden. Det här är på riktigt. Det här är mord och rån som hänt i Norden. Jag läser dem fortfarande med skräckblandad förtjusning. Skräcken för att man vet att det hänt. Förtjusningen över att brottet blivit löst och att polis och åklagare gjort ett gott jobb.

En dag så läste jag om ett styckmord i Sverige. Det var en man som mördat och styckat en kvinna och satt delarna i svarta sopsäckar. Efter det hade jag lite svårt för svarta sopsäckar! Jag trodde alltid att det var likdelar i alla dessa sopsäckar som stod vid vägkanten, eller slängts i skogen. Mina föräldrar förstod inte varför jag gick omvägar runt alla sopsäckar. Jag kunde ju inte säga att jag läst om styckmördaren i Kriminalkrönikan. Då jag var rädd att kanske mina föräldrar skulle låsa in dem. Än i dag har jag svårt för svarta sopsäckar som dyker upp i skogen eller efter vägkanten. Det kan ju vara någon kroppsdel i.

Fotograf: jeinny

Vet du vem som tillverkar dina möbler?

Det vet jag! Eller inte. Jag vet ju inte precis vem som tillverkade mitt köksbord med stolar. Men jag vet att det tillverkas möbler till JYSK på Norrtäljeanstalten där Englas mördare sitter och Haga-mannen. Vem vet kanske kommer jag köpa en stol, byrå eller säng som tillverkats av dem. Är det värre att de är tillverkade av våldtäktsmän och kvinnomördare än av barn i Kina och Indien? Tänk på det en stund.

Bilden lånad från Folkbladet som skriver om Hagamannen och Eklund på Norrtäljeanstalten.

söndag 20 september 2009

Hur tänker man som en mördare?

Jag tänker att jag är en mördare. Jag ska mörda min fru. Jag gör det för att hon tänker lämna mig. Hon den skatan ska inte få lämna mig. Lämnar hon mig så mördar jag henne. När jag mördat henne kan hon inte vara med någon annan. Men hon kan inte vara med mig heller. Hon kan över huvudtaget inte vara med någon för hon har lämnat detta jordeliv. Jag blir utan fru. Hela världen blir utan min fru. Vad vann jag? Inget. Eller tycker jag att jag vunnit något? Alltså tänker inte mördare...inte som mig i all fall. För jag kan inte se någon mening med att mörda den man älskar.



Fotograf: assiewin

Utmanad av Ellis

Jag har blivit utmanad av Ellis som blivit utmanad av Gun som blivit utmanad av Sara som blivit utmand av....

I alla fall så ska jag lista mina positiva egenskaper (...som inte är tjatig, långrandig, omständig...)

Det här är mina positiva egenskaper:


Jag tror gott om alla (blåögd säger kollegan) till motsatsen bevisas.
Jag är positiv och försöker alltid se lösningar.
Jag är någon att lita på (för det mesta).
Jag har lätt att älska människor.
Jag tycker om att lära mig nya saker.


Alla de här egenskaperna kan man vända på och se som något negativt och en svaghet också. Det ska man vara medveten om med alla egenskaper människor har. Att ha förmågan att ”gå över lik” kan ses som både något positivt och negativt. Att som jag tro gott om alla kan ses som naivt och blåögt eller som en bra positiv förmåga där man inte alltid tror att alla vill en något ont.

Jag kanske skulle utmana någon också. Glömde det helt men var in hos Myaraq och läste och såg vilka hon utmanade...då kom jag på att jag nog inte utmnatat någon. En dålig egenskap jag har...glömska.

Grannen

Det flyttade in en ung tjej i lägenheten bredvid mig. Hon brukade spela musik ganska högt, men det gjorde inget eftersom hon spelade bra musik. I bland spelade hon musik även sent på nätterna, men det gjorde fortfarande inget då jag inte är speciellt lättstörd. Hon verkade lite blyg och pratade inte med mig i trapphuset, utan hejade bara och tittade mig knappt i ögonen. Hon kom en dag och ringde på min dörr. Hon stod där med en kompis och undrade om jag tyckte hon spelade högt. Och jag sa som det var att jag inte stördes utan tyckte hon spelade bra musik. -Men om jag blir störd ska jag ringa på din dörr och tala om det, sa jag. Hon nickade och gick in till sig. Jag hörde knappt något från hennes lägenhet på länge och undrade om någon klagat på att hon spelat högt. En dag kom mitt ex och hälsade på mig. Han undrade vad jag tyckte om min nya granne. Jag blev förvånad över att han kände henne. Hon var ju så ung och han är ju äldre än mig, men tydligen brukade han vara där på fester. Jag berättade att jag tyckte det blivit så lugnt hos henne. Då började mitt ex skratta och så berättade han vad han gjort. Exet hade skojat med grannen och glömt bort att tala om att allt var båg. Mitt ex hade sagt åt min granne att hon skulle akta sig för mig. För om jag blev förbannad på henne för att hon spelade för högt eller något sådant så skulle jag spöa skiten ur henne! Då förstod jag varför hon knappt ville prata med mig, varför hon stått utanför min dörr och undrat om hon spelat för högt. Stackars tjej! Hon var ju livrädd för mig. Ja herregud vad jag skrattade åt det. Jag var tvungen att gå in till henne och säga att jag inte var så skräckinjagande som exet påstod.

Fotograf: porah

Dagens Hud 2

Jag hade inte tänkt göra fler inlägg om Dagens Hud...men jag hade en så rolig närbild av min hud.

Så varsågod!

Ellis gissade RÄTT!

Det är min panna i närbild.

Om man backar lite med kameran ser det ut så här:

lördag 19 september 2009

Här är ditt liv

Ser på ”Här är ditt liv”. Tänk om man skulle vara med. Först skulle man bli blåst av Oldsberg och sedan skulle man ju vara paniskt livrädd för vad som skulle komma. Gamla strul, gamla lärare, gamla grannar, polare, pojkvänner. Snacka om att man skulle må illa. Ingen kontroll alls. Värre än att flyga. Värre än ett rum fyllt av ormar. Värre än att klättra upp på högsta berget och gå över en hängbro. Värre än att gå ensam genom parken en mörk kväll. Handsvett och muntorka. Hjärtklappning. Som den värsta mardrömmen. Med största beundran ser jag hur Svennis kan sitta och prata och skratta. Jag hade kräkts.

Bild lånad av Aftonbladet

Lika barn leka bäst?

Forskning har visat att vi gärna väljer en partner som ser ut som vi själva gör. Betyder det att vi tycker att vi är så snygga så vi vill ha en till likadan? Eller är det så att vi vill vara säkra på att våra barn blir lik oss? Jag och mannen är ganska lik varandra har jag förstått. Många tror att vi är syskon.

För några år sedan skulle mannen köpa ny bil. Det skulle bli en Toyota Avensis. Jag, mannen och hans föräldrar var på Toyota Center och skulle avsluta köpet. Då säger försäljaren: -Kanske lillasyster vill ha en Toyota Yaris? Jag brukar reta mannen med det...inte det att han trodde att vi var syskon utan att han trodde att jag var lillasyster. Mannen är nämligen yngre än mig.



Bild från Toyota.se

Katt med frusna öron

Jag fick vara kattvakt till min kompis katt en dag i februari i början av 80-talet. Min kompis jobbade och jag var ner och hälsade på henne. Efter hon jobbat färdigt skulle vi träffas hos hennes moster i Jakobsberg och sova över. Jag skulle ta med katten i kattburen. Jag skulle ta pendeltåget in till city och byta ut mot Jakobsberg. Nu kom det inget tåg för bromsarna hade frusit eftersom det var en kall dag. Jag fick ta buss. Jag som inte varit i Stockholm förut hade ingen aning om var jag var. Jag klev i alla fall på bussen. Nu var busschauffören stressad eller arg...vet inte vilket...men han körde jätte fort och ryckigt. Han hade lite för hög fart så bussen och kunde inte stanna vid hållplatserna utan gled alltid förbi. Detta irriterade några av passagerarna i bussen som påtalade detta. Då blev bussfärden obehaglig. Busschauffören skrek och gormade och körde ännu fortare och det blev nästan omöjligt att sitta i sätet utan att ramla ut i mittgången. Killen som satt bredvid mig höll i mig så jag inte skulle ramla med kattkorgen. När vi kom till nästa hållplats klev alla av! Här stod jag mitt i ett bostadsområde i Husby och hade ingen aning vart jag skulle. Jag frågade var det fanns en tunnelbanestation eller liknande. Jag fick en beskrivning och letade mig fram. Det var kallt och jag frös. Kattkorgen hade jag täckt över med en filt. Vid tunnelbanestationen insåg jag att jag nog måste ta buss till Jakobsberg. Kände att jag inte orkade hålla på att försöka förstå hur jag skulle ta mig dit. Jag tänkte att jag nog tar en taxi. Sagt och gjort gick jag till en av bilarna och undrade om han kunde köra mig till Jakobsbergs centrum. Ja det skulle gå bra sa chauffören och jag hoppade in fram med kattkorg och allt. -Ja var ligger det? undrar chauffören. -Ja inte vet jag, säger jag. -Jag kommer ju från Gällivare! -Ta fram kartan säger chauffören och se om du hittar Jakobsbergs centrum. Sagt och gjort. Där satt jag med en jättestor karta över Stockholm och försökte hitta var vi var och vart vi skulle. Under tiden började min kompis och hennes moster bli orolig då jag inte kommit som jag skulle. Det här var före mobiltelefonernas tid. Tids nog kom jag fram. Jag var trött och less. Katten hade förfrusit öronen och vägrade befatta sig med mig efter det. Efter det här är jag hundmänniska. Inte av eget val. Men det verkar som om alla katter vet om det här och väljer bort mig.



Fotograf: cynthiab

fredag 18 september 2009

Dagens Hud

Dagens Hud i samarbete med Brutala Bloggen. Jag visar en bit av min hud till er. Gissa vilken bit?

Den här biten hud brukar jag faktiskt visa på mitt jobb...

Och när jag är ute på stan...

Ni har nog också sett den förut om ni följt den här bloggen.

....

...när jag har haft kort kjol.

...eller shorts.

...

Det är inte så hemskt som det ser ut.

...

Det är bara huden på mitt knä!