tisdag 29 november 2011

Anno 1790


är min nya älskling på måndagar klockan 21.00. Jag har övergett mitt stora måndagsnöje – CSI, för den nya svenska satsningen på SVT1. Den absoluta älsklingen är ju givetvis den duktige Johan Gustav Dåådh. En fulsnygg kille med huvudet på skaft. Precis den typen jag älskar. 

Fältskär Johan Gustav Dåådh, som spelas av Peter Eggers, återvänder till Stockholm efter att ha tjänat i kungens krig mot Ryssland.

Dåådh bär på mörka hemligheter. Han är republikan, ateist och fritänkare. Hans högsta önskan är att ta hyra som skeppsläkare på en Ostindienfarare.

Men av det blir inget. I stället dras han in i en härva av mordmysterier, dubbelspel och förbjuden kärlek i 1790-talets Stockholm.

Säg visst låter det som ett äventyr man vill svepas med i?

10 kommentarer:

Thakock sa...

sv: Haha man vet aldrig ju. :P
Jag äter ju allergitabletter varje dag då jag är dammallergiker men inte ens dom tar det. Så ska bli spännande och se. =P

Znogge sa...

Det låter väldigt intressant. Varför ser jag inte det?

Anonym sa...

Jag säger som Znogge, Varför ser jag inte det?

Britt sa...

Znogge & frunatmaken: Det är ju inte försent. Nästa måndag kommer del 7 av 10. Alla avsnitt är fristående så det är bara att börja se nu. Vill man finns ju alla tidigare avsnitt på SVT Play. Klicka på länken under bilden i detta inlägg så ser ni avsnitt 5.

Ama de casa sa...

Åh! Den har jag helt missat - tack för tipset!
:-)

Diana sa...

Jag hade älskat det! Om det inte var så svenska... klarar inte av svenska serier eller filmer, vet inte varför men det blir så dåligt liksom.

Lisbeth sa...

Hjälp håller jag på att missa den här? När jag såg reklamen bestämde jag mig att den här ska jag ge en chans. Nu blir det till att ta tag i tittandet. tack för påminnelsen

Stattinskan sa...

Jag råkade zappa över på det programmet igår - men jag har ju inte följt det tidigare så jag fattade inte så mycket ... av det heller ;-D

Villa Frejas bokblogg sa...

Jag gillar ju historia så jag förstår inte varför jag missat att börja följa den här serien.
Attans också!

ansepanse sa...

den är BRA :) det tycker jag också
Sv: jo, ibland är det svårt att inte riva
kramar