fredag 28 december 2012

Ja så var resan slut

Inte så att någon har dött...men kompisen har rest vääääldigt länge med SJ från Stockholm till Luleå. Nyss fick jag ett SMS om att de äntligen efter över 2 timmars väntan lämnat Boden. Ingen information, inget fika. Hungriga trötta passagerare som skulle ha varit framme klockan 11.30 kommer fram vid 18.00.

Nej, SJ det här är inte bra. Ja, tåg kan gå sönder. Ja, man kan bli försenad...men man måste ha service i alla fall. Folk ska inte behöva undra, vara hungriga, frysa. Varför ska man vänta i Boden, när man nästan är framme, i flera timmar? Låt resenärerna få åka med buss till Luleå. Bjud åtminstone på fika.

Samtidigt stod ett gäng uppretade resenärer i väntsalen på Luleå tågstation och undrade vad som hände. Undrar hur det går med dem? När får de borda ett tåg mot Boden?

SJ har botat kompisens flygrädsla. Hon bokar om hemresan från tågbiljett till en flygbiljett!

Kanske är resan slut för SJ? Kanske dags att avveckla persontrafiken helt? Vi kanske kan bli det första tågfria landet i Europa?

onsdag 26 december 2012

Följ mig på Instagram

Jag finns på Instagram också.

Annandagsmiddag

Vi äter tunga till middag! Inte min tunga och inte heller mammas. Så fattigt har vi det inte än så vi måste tugga på tungan istället för att äta middag.
Vi äter kokt rimmad tunga. Det är en delikatess. Ni som såg Historie ätarna på SVT när de åt mat från 70-talet kanske känner igen maträtten.

tisdag 25 december 2012

Juldagen

Juldagen är inte som den var förr. Nu åker man till julottan i ottan och tillber Gud, och efter det åker man till El Gigantens- och Media Markts mellandagsrea och tillber Mammon. Vet inte varför jag skriver man...för jag gör inte det och vet i ärlighetens namn ingen som gjort det i den ordningen i dag...men man skulle kunna göra så. Jag har inget emot det egentligen, men det är inget jag skulle göra. Varken julotta eller mellandagsrea.

måndag 24 december 2012

tisdag 18 december 2012

Glasögon till de hemlösa/medellösa (läs fattiga)


Fick ett mejl...men då jag inte bloggat på ett tag kommer jag med gamla nyheter nu...men det var för en god sak och måste uppmärksammas tycker jag.

Det finns många idag som inte har råd med glasögon och socialen kanske inte hjälper eller inte är ett alternativ (alla vill ju inte ta hjälp av dem). Då finns det tydligen möjlighet att få hjälp av optikern. Smarteyes har haft ett sånt tillfälle i höst vad jag förstår av mejlet jag fick.

Jag tycker egentligen att det är samhällets sak att se till att alla medborgare har råd med livsnödvändiga saker som hälsovård, tandvård, glasögon, hörapparater som gör att alla kan fungera så bra som möjligt. Nu är det inte så, så då är det bra att det finns andra som rycker in och hjälper de som inte har...som frivilliga soppkök, klädinsamlingar, sovsäckar och glasögon bland mycket annat. 



Hej Britt,

Mitt namn är Stephanie, jag arbetar för glasögonkedjan Smarteyes.

Jag såg din blogg och ser att du skriver mycket om vad som händer i ditt liv och även om vad som händer i Luleå. Därför vill jag dig uppmärksamma dig på att igår fick socialt utsatta i Luleå synundersökningar och glasögon. Detta gjordes av Smarteyes tillsammans med Frälsningsarmén i Luleå. Tanken är att göra detta en gång varje år.

Smarteyes har tidigare arbetat med att hjälpa socialt utsatta och hemlösa i flera andra städer i landet. Detta för att kunna hjälpa personer som av olika anledningar inte har möjlighet att betala för glasögon. Alla har helt enkelt inte råd att sköta sin synhälsa och en del landsting hjälper inte till att finansiera glasögon, därför vill vi hjälpa till på det sätt vi kan.

Om detta är intressant för dig och du skulle vilja skriva om detta på din blogg så har jag bifogat mer information i form av en pressinbjudan. Skulle du även vilja ha en bild så kan vi lösa det.

Tack på förhand!

Med Vänliga hälsningar

Stephanie Avidan
Perspective Communication AB
Drottninggatan 10, 411 14 Göteborg


 
Mina glasögon jag köpte i somras. Jag har tur och har ett jobb så jag kan köpa glasögon när jag behöver. Alla har inte det. Är det en rättighet att se bra?

lördag 15 december 2012

Lucia på förskolan


I dagarna har det debatterats luciatågets vara eller inte vara, dess innehåll och hur PK det egentligen är, och vi har funderat över vad vi har för traditioner och varför. Det är nyttigt. Vi tycker olika och gör olika. Så länge vi diskuterar med alla berörda parter och alla är nöjda så är det ok.

På förskolan jag arbetar på och avdelningen jag verkar i har vi också haft ett luciatåg i år. Hos oss hade vi en flicka som var stjärngosse i år. Det är ok. Vi har haft flickor som varit pepparkaksgubbar, tomtar och pojkar som varit lucia och tärnor. Det är som kvinnor som är brandmän och män som är sjuksköterskor...man ändrar inte på namnet. Alltså är de vad de är trots kön.

Jag tycker det är bra att de får prova de olika rollerna i luciatåget på förskolan då det ännu är ganska ok, för i skolan blir rollerna mer stereotypa och kamraterna säger att det inte är ok att vara stjärngosse som tjej. Då måste man vara oerhört stark för att gå vidare med den planen. I förskolan är den stora utmaningen att våga stå inför alla föräldrar och sjunga...

*För våra barn är pepparkakeland bakbordet...

*Jag mår bra trots att jag inte skrivit här på länge....

*Jag är aktivast på Twitter och Instagram...eller om man nu ska vara petig är jag aktivast IRL.