söndag 9 september 2012

Nu kan man köpa allt överallt


Kanske inte riktigt allt överallt...men det känns inte långt ifrån. Idag var jag med min mamma på Jula. Hon skulle köpa några elektriska prylar och det är ju ett ställe där man kan köpa sånt, och verktyg, skruvar, muttrar och sånt. Idag hade de 50% på ALLT i butiken då de ska byta lokal. Vad köpte jag? En DVD-skiva för 29 kronor. Det är ett fynd och jag är nöjd. Jag kommer ihåg att jag köpte Ahlgrens Husvagnar på Jula första gången. Det var alltså på en butik för verktyg, skruvar och annat som jag såg nyheten Ahlgrens Husvagnar. Förr köpte jag godis på kiosken. Nu finns den inte mer. DVD-skivor köpte jag i Videobutiken och det kan jag fortfarande...men hur länge till? Skivaffär finns ingen. Jag köper skivorna på nätet, Statoil eller lyssnar på Spotify. Varmkorv kan jag köpa nästan var som helst...utom på JC, KappAhl och H&M...men det kommer väl vara möjligt inom en snar framtid?

Jag var med fd Mannen på motorcykelaffär i Stockholm och köpte en jättefin rosa t-shirt i tjej-modell med bling. Jag kan i princip köpa kläder och skor i vilken butik som helst snart. Köpte en döcool t-shirt, av märket Dark Dudes, på Bokia i Sthlm...man blir liksom inte förvånad över att alla butiker snart ser ut som GeKås i Ullared oavsett vad de sålde från början.
Klicka på bilden för att komma in på Dark Dudes hemsida.
 

onsdag 5 september 2012

Att arbeta i sina egna kvarter


Jag arbetar inte i området jag bor och tycker själv att det är skönt att ha en bit till och från arbetet så jag hinner förbereda mig och avsluta i huvudet när jag byter från hem till jobb och jobb till hem. Många tycker att det är skönt att bo nära jobbet och få så mycket fritid som möjligt och så lite restid som möjligt. Alla har vi våra anledningar.

Jag hörde om någon som sa att det är bra att slippa höra skvallret och att få se och möta med egna ögon när man arbetar i offentlig sektor med nära kontakt till människor man ska ge service på lika villkor. Alla patienter/vårdtagare ska vara oskrivna blad när de kommer första gången och inte behöva bära skvallret som börda och bli bemött därefter. För vi är bara människor hur professionella vi än är.

Där kommer hon skökan som knullat varenda man i området. Min man, din man och varit otrogen mot sin egen. Hur ska du kunna ge henne det där lilla extra? Hur ska du kunna anstränga dig för att vara det stödet hon behöver? Inte lätt att bo i en by där alla känner alla och behöva vara professionell vad som än händer.
Sällan jag reser så här till och från jobbet.