torsdag 28 oktober 2010

Buksvåger

är en nedsättande eller humoristisk benämning på relationen mellan två män som haft sex med samma person, enligt Wikipedia. Jag trodde tidigare det hette k*ksvåger. Man kan ju undra varför det heter just BUKsvåger. Är det för att männens bukar vidrört samma kvinna/man?

Men vad heter det när kvinnor haft sex med samma person? Inte buksvägerska?

Buksvåger och buksvägerska?

onsdag 27 oktober 2010

Beror det på vem man är otrogen med

om det är ok att vara otrogen?

Jag hörde en sommar om en tjej som var otrogen mot sin kille, här i Luleå, med E-type. E-type var här i staden för att semestra, vara i sommarstugan, hälsa på sin mormor och morfar och givetvis vara ute och festa. Han hade raggat upp en snygg ung tjej på Färjan och satt och hånglade med henne då hennes kille och killens kompisar såg det. -Men va fan, E-type sitter ju och hånglar med din brud! -Äh, det gör inget. Det är ju cool att en kändis som E-type har limmat på min tjej.

Nu finns det ju en viss risk att den här berättelsen är en skröna. Osant är det inte att E-type brukar tillbringa sina semestrar i Luleå...men som sagt det där med den där tjejen kanske inte är riktigt sant.

Men tanken finns ju kvar...är det ok om partnern är otrogen med en kändis?

Om min man är med Angelina Jolie är det ju som om jag varit med Brad Pitt på nåt sätt.

lördag 23 oktober 2010

Vardagshjälte?

Där står hon....Pia och motverkar barnarbete, medan hon spelar på en gitarr från Guitar Hero. Eller gör hon inte det? Vem tror hon har tillverkat gitarren? Vad spelar det för roll att hon pensionssparar i KPA som placerar pengarna i etiska företag om hon själv gynnar de stora företag som använder sig av barnarbetare för att tillverka sina produkter. Eller är gitarren tillverkad av vuxna som fått avtalsenlig lön? Ingen vet. Det är inte så lätt att göra rätt.

Åk inte till Malmö Nyamko Sabuni

för det finns en viss risk att du blir skjuten. Den som skjuter bryr nog sig inte att du är jämställdhetsminister i Sveriges regering...du är ju av utländsk härkomst och lite brunare än oss andra. Är du nu i Malmö så råder jag dig att inte röra dig ute på gatorna efter mörkrets inbrott. Enligt polisen är det någon som har invandrare som måltavlor så jag tänkte varna dig eftersom du också är invandrad till Sverige.

Bild från Wikipedia

torsdag 21 oktober 2010

Ska man inte få sluta skämmas

över det man gjorde som ung någon gång? Varför fortsätter man att göra det? Klart att besluten du tog när du var i tonåren inte kan vara lika genomtänkta som de är idag. Klart att man gjort massor av saker man inte skulle göra idag med den livserfarenhet man har idag. Men hur trist liv hade man inte levt om man varit lika snusförnuftig från sandlådan som man är idag efter snart 50 år på denna jord. Jag har gjort massor av skittokiga saker som ung. De sakerna har ju gjort mitt liv ganska roligt och oförutsägbart. De människor som säger att de älskar mig säger att de gör det just för att jag är just den jag är. Lite busig, lite Pippi Långstrump, lite clown.  Jag vill inte ha något ogjort. Jag vill inte bli någon annan.

Jag läste i Aftonbladet att Christer Sandelin inte var glad över boken om Okej, med en bild från den tiden när han var ung och nyligt blivit känd som en av de i gruppen Freestyle. I artikeln uttalar sig Jörgen Holmstedt och är överraskad av Christer Sandelins reaktion.

Jag är så förvånad att Christer Sandelin inte kommit en millimeter i sin personliga utveckling sen dess.

Jag tänker också till en början som Jörgen och tycker att nog borde man komma vidare....till idag då jag fick klart för mig att en av de praktikanter som är på förskolan där jag arbetar har en pappa i min ålder som vuxit upp i Malmberget. Ingen jag kommer ihåg...men tänk om han kommer ihåg mig...vad har han att säga om mig? Jag blir lite orolig.

tisdag 19 oktober 2010

Han gjorde honnör på framsidan

Vi var på krogen ett gäng tjejer en sommar. Vi var bruna, snyggt klädda, lagom berusade och hade vansinnigt roligt där vi stod vid en bar. Då dök det upp en skitsnygg kille. En riktig 10-poängare som drogs dit av våra skratt. Han började prata med oss. Han var inte från stan utan var här på en militärövning. Han var befäl över något förband någonstans i Sverige. Han hade tappat bort sina vänner och kände ingen.

-Vad tycker du om Staglianos senaste film? frågar jag, och killen sätter ölen i vrångstrupen. Jag ler sött och tittar på honom med en frågande blick. -Ehh, vad vet du om Stagliano? säger han. -Han gör film med Rocco i huvudrollen säger jag. -Och de brukar du se? fortsätter han. -Ja, fast jag måste säga att det är ju ungefär samma innehåll i filmerna och Rocco kör ju samma rutin hela tiden. Inga överraskningar där inte. -Du menar hans sätt att ta tjejerna? säger han.

Nu undrar vännerna vad vi pratar om. Staglianos senaste film säger jag. De tycker vi låter så tråkiga och tycker att nog skulle jag väl kunna prata roligare saker med en så snygg kille. Han har ju så snygg fast rumpa. En rumpa man skulle vilja klämma på lite. De säger mycket mer de skulle vilja göra med läckerbiten...på finska! Han undrar vad tjejerna säger. Jag berättar att de tycker att han är snygg och att de gillar hans rumpa. Han ler lite generat. Tjejerna lämnar oss en stund. Han skrattar och säger att de skulle bara veta vad vi pratade om. Aldrig hade han träffat en tjej med en sån öppningsreplik som jag.

På måndagen såg jag en stor bild på framsidan av Norrbottens Kuriren där han stod och gjorde honnör i en sidovagn. Han var befäl i motorbrigaden. Han såg så säker ut. Jag visste bättre. Han var en blyg kille som tappade fattningen lite när han träffade en norrländsk tjej.


Samma sommar...men på Piteå Dansar och Ler.

måndag 18 oktober 2010

Jag lät min mamma byta däck på min bil

...och sparade ett par handskar!

Mió skrev på sin blogg om hur förstörda hans händer blev av däckbyte och jag föreslog handskar. I våras bytte jag däck med skinnhandskar på och slapp den svarta feta hinnan på händerna som knappt går bort med vanlig tvål. Jag fick kasta handskarna....men det var det värt. (nu var det inte mina nyaste finaste skinnhandskar)

Jag har ju precis haft ryggskott så min mamma tyckte hon kunde byta däck på bilen. Tack mamma! Du är guld värd!

Mannen på bilden har ju inget med min mammas däckbyte att göra...men jag tycker han får illustrera inlägget i alla fall.

Smart reklam

söndag 17 oktober 2010

En bloggare går in på en bar

och alla hennes vänners intressanta diskussioner tystnar! För tänk om bloggaren skriver om det hon hör på baren. Vem vill bli avslöjad?

Fotograf: oHmYpOp

lördag 16 oktober 2010

Mogna kvinnor röstar på Geir

Tittade in på Tobys blogg och såg att han i år röstar på Alice. Enligt honom är hennes röst som en doft. Min röst går till den något äldre Geir. Vi mogna kvinnor röstar på Geir. En kille som är färdigutvecklad på alla sätt och vis. Han har en röst och ett sätt att framträda som redan är som ett vällagrat vin. Kan drickas redan nu och behöver inte lagras eller vidareförädlas eller blandas med annat.

Skärmdump från SVT play.se

Jag funderar vidare om poliserna

som var på Max Arlanda Inrikes (som jag skrev om tidigare i ett inlägg). Jag observerade ju att de var beväpnade och tänkte att det ser ju enkelt ut att ta deras vapen. Helst när de har den så långt bak...typ på höger skinka nästan. Nu kanske det inte alls är det....och man kan ju inte provtesta det heller. Vad tror ni hade hänt om jag ställt mig tätt bakom polisen, som tog ketchup i en liten behållare, och greppat tag i pistolen? Tror ni han hade tyckt det var ok? om jag sagt att jag bara kollade hur lätt det skulle vara? Lite research till bloggen....tror ni han hade haft lite humor och kunnat skratta åt det? eller hade hans kollega skjutit ihjäl mig?


Poliserna på bilden har inget med poliserna i inlägget att göra utan fotades av mig vid en raggarunda 2009 i Luleå.

Du får som du vill Diana

Vad gör man inte för Diana. 

Du får som du vill.

fredag 15 oktober 2010

Tack alla ni

som berömde min nya frisyr med tillhörande ögonbryn och mustaschfria look. Jag såg att jag glömt svara på era kommentarer när jag svarade Robert...som förövrigt är den första killen (och kanske enda) som kommenterat min frisyr. Nu är det gjort! Jag fick ju lite ryggskott i den vevan och blev mobilbloggande några dagar och kunde inte gå in till er eller till egen blogg.

Än en gång: TACK för de fina orden!

När jag flög till Arlanda

hamnade jag på rad 2. Helt hopplöst jobbigt att sitta längs fram till höger i ett plan med en vägg framför sig. Bordet sitter i armstödet och handbagaget måste du ha i hyllan ovanför dig. Där satt jag, dyngförkyld och inklämd mellan 2 stora män. Det var jättetrångt men jag försökte läsa min kvällstidning. Vad händer? Jo jag råkar krafsa mannen till vänster om mig på låret!!! Pinsamt värre! -Men oj vad gör jag, säger jag. -Ursäkta mig! Vad svarar mannen då? -Det gör inget! Nu känns det ännu värre! I såna lägen känns det bara värre om mannen svara att det inte gör något. Men vad är det för ett pervo som sitter bredvid mig och tycker det är ok att jag tafsar honom på låret? Jag flyttar lite närmare den andre mannen. Är inte han lite lik Usama Bin Ladin? Jag sitter mellan ett pervo och en taliban med dunkande bihålor och trumhinnor som snart ska sprängas. Jag hoppas att det är det enda som sprängs när vi flyger mot Stockholm.


Fotograf: 13dede

torsdag 14 oktober 2010

Att avlyssna trådlösa routrar

verkar vara jätteenkelt enligt Uppdrag Granskning. Igår såg jag hur en reporter åkte runt med en hackare i en bil i Stockholm och kopplade upp sig på människors trådlösa routrar och kunde se vilka sidor de gick in på, läsa deras chattar på Facebook och få tillgång till lösenord, bankkoder och annat. Mycket obehagligt. Tur nog har jag ett trådat nät...och det är tydligen inte så vanligt att man ”avlyssnar” dessa enligt IDG.se. Jag citerar ur en artikel på deras hemsida : ”I trådbundna nätverk krävs det fysisk access för att en obehörig ska kunna avlyssna trafik genomen kabel eller på ett nätverkskort, förutsatt att nätet inte har drabbats av trojaner eller annan skadlig kod. Att din helt trådbundna kommunikation med internet avlyssnas är högst osannolikt. Det går, men är så svårt och riskfyllt att det normalt inte är värt besväret.”
Så alla ni som har trådlöst närverk – Se till att ni har en säker kryptering! Så säker som möjligt.


Bild: svilen001

Wifi eller WPA enligt Wikipedia

tisdag 12 oktober 2010

Alltid denna Jihde

mms_image

Alltid denna Jihde. Vad jag �n ser p� �r han med...eller �r det s� att jag tittar p� vad som helst bara Jihde �r med. Just nu ser jag fotboll.

måndag 11 oktober 2010

SMS-bloggat från mobilen

Ligger h�r och funderar om jag ska skriva ett mail till Arlanda och ber�tta om han i s�kerhetskontrollen. N�r jag skulle flyga hems�ger han till kvinnan f�re mig: - Tror du jag �r en idiot! Sen bl�nger han p� mig och tar mitt kort. Inget leende. Inget v�lkommen. Ok om han br�kat medhenne f�re mig...men jag hade ju inget med det att g�ra. Och nu har jag ryggskott och alldeles f�r lite att g�ra.

Här ligger jag och

mms_image

H�r ligger jag och kan inget annat. Jag har f�tt ryggskott! Det blir till att mobilblogga idag.

söndag 10 oktober 2010

Ny frisyr

har jag givetvis också skaffat mig i Stockholm! Jag gick till en av alla dessa frisörer i Vasastan för att klippa mig på en Drop-In tid. Vi kom fram till att det kanske var dags att även sätta i lite slingor...så jag bokade en tid dagen efter. Dagen efter kom jag tillbaka för att sätta i slingor. Vi kom fram till att det vore bäst att sätta i ljusbruna slingor som var lite mörkare än min egen hårfärg så behövde det inte bli någon ful utväxt. När hon satt i färgen i mitt hår tyckte hon att jag nog skulle behöva lite färg på mina vita ögonbryn. När jag fått färg på brynen behövde de ju plockas. Och när vi ändå höll på tyckte hon att vi nog skulle ta bort mustaschen. Mustaschen!!! Jag har väl ingen mustasch? Lite vita fjun på överläppen. Faktiskt lite fjun över hela ansiktet. Innan jag hann fundera vidare hade frissan tagit fram vit sytråd och var i full färd med att befria mig från min påstådda mustasch.

När jag var sköljd, fönad och stylad på alla sätt och vis var jag jättenöjd med resultatet och priset. Mycket billigare än hemma på min gata i stan.

Jag går nog tillbaka till henne för klipp och slingor...men mustaschen vill jag nog behålla. Jag behöver den. Det är kallt i Luleå på vintern och då behöver jag all min ansiktsbehåring.

lördag 9 oktober 2010

Hur kom de igenom säkerhetskontrollen?

När jag satt på Max, i Inrikeshallen på Arlanda, och åt mitt Suprememål kom det in 2 poliser och köpte hämtmat och gick sedan ut genom säkerhetskontrollen. Jag tänkte då: -Hur kom de in genom säkerhetskontrollen? De är ju beväpnade?


Bild lånad från SvD.se

torsdag 7 oktober 2010

En semestervecka i Stockholm

och jag har bara tagit en bild med mobilen. Jag har verkligen tagit semester från kameran, datorn, bloggen och bara umgåtts med nära och kära. Varit så närvarande man kan vara utan några maskiner emellan. Det har varit så oerhört skönt. Jag har inte ens shoppat. Bara strosat runt, fikat gott, ätit gott och umgåtts, umgåtts och pratat, pratat och skrattat. Just nu känner jag mig så rik – rik på vänskap.

Här älskar jag att hänga....på Café Bönor & Bakat på St Eriksgatan.