måndag 26 april 2010

Den lyckliga horan

Finns hon eller inte? Egentligen bryr jag mig inte om hon finns eller är en myt. Jag tycker ändå att det ska vara olagligt att köpa sex. Gun skrev för ett tag sedan ett inlägg om att sälja sex som hobby, efter hon sett Malous program, och många opponerade sig och tyckte det borde vara förbjudet att sälja sex. Jag tycker fortfarande att det räcker med att det är förbjudet att köpa. Jag tycker att det är köparen som är skurken. Jag tycker det är beklämmande att män tycker att kvinnor är en handelsvara. För det är fortfarande oftast män som köper sex. Någon man kan köpa. Inte lika mycket värd som männen som köper henne...för jag tror inte dessa män som köper skulle sälja sig själva. Det är inte själva sexet jag har något emot utan männens inställning till att de har rätt till denna "service". Jag undrar om männen ens tänker på detta möte som sex eller om de berusas av makten att för stunden äga en kvinna. Är det kanske det de går igång på? Är det det som ger dem kicken?

Fotograf: cccdebbie

söndag 25 april 2010

Kommer jag leva till jag är 80?

Här är något att tänka på.

Jag besökte nyligen en ny läkare i primärvården. Efter två besök och uttömmande Lab tester, sade han att min hälsa var"ganska bra" för min ålder.

Jag var lite oroad över den kommentaren, och kunde inte låta bli att fråga honom, "Tror du att jag kan leva till jag kommer vara 80?"

Han frågade: "Röker du tobak eller dricker öl eller vin?"

"Åh nej, svarade jag. "Jag tar inte droger heller!"

Han frågade: "Äter du biffar och grillade revben?"

Jag sade, "Nej, min förre läkare sa att allt rött kött är väldigt ohälsosamt!"

"Lägger du ner mycket tid i solen, som att spela golf, segling, vandring eller cykling?

"Nej, det gör jag inte, sade jag.

Han frågade: "Spelar du, kör snabba bilar eller har mycket sex?"

"Nej, sade jag

Han såg på mig och sa, ....







Varför vill du ens bli 80?

Enligt PPM kommer jag se ut så här om jag blir 80.

lördag 24 april 2010

Vad gör man inte för en bra bild på bloggen

Det är den ultimata balansgången - att cykla upp och ner på en cykel 1.000 meter över en isande norsk fjord, med bara en vikt hängande under honom för stabilitet.
Detta är det senaste häpnadsväckande tricket från extrema konstnären Eskil Ronningsbakken, som njuter av att sitta på kanten av en klippa eller gå balansgång mellan två varmluftsballonger.
Denne 29-åring som älskar höjder beskriver sig själv som en "utbildad balans artist", och har finjusterat sin dödsföraktade kompetens sedan fem års ålder, med cirkus trupper runt om i världen. Läs mer om Eskil i Dailymail.

Handarbetssugen?

Har ni lust att sticka, sy och knyppla? Det finns otroligt mycket fina saker man kan göra. Vill ni ha mer tips så ta och titta här.

fredag 23 april 2010

Flygsäkerhet?

Ryssarna håller på att utveckla en enhet för flygplatssäkerhet som eliminerar integritetsfrågor som följer med dessa scanners som scannar hela kroppen på flygplatserna.

De har en monter som du kan kliva in, som inte kommer att röntga dig, men kommer att detonera en sprängladdning du kan ha på dig.

De ser detta som en win-win för alla, och det skulle inte bli något prat om ras eller religion. Den här metoden skulle också eliminerar kostnaderna för en lång och dyr rättegång. Rättvisan skulle vara snabb och effektiv. Case Closed!

Detta är så enkelt ... att det är lysande.

Jag kan se det nu. Du är i flygplatsterminalen och du hör en dov explosion. Kort därefter ett tillkännagivande i högtalarna,

"Uppmärksamhet standby passagerare - nu har vi en plats som finns på flygnummer _____".

Fotograf: cobrasoft

torsdag 22 april 2010

Maxines livsvisdom

Jag älskar serien Maxine. Hon finns lite här och var på internet på alla möjliga bloggar. Hon är rå. Googla Maxine jokes och hitta en hög med rå, härlig humor.

Här lite Maxine visdom:

Alla koncentrerar sig på de problem vi har här i USA: olaglig invandring, återuppbyggnaden av New Orleans efter orkanen, alligatorer som attackerar människor i Florida...


Inte jag. Jag koncentrerar mig på lösningar på problemen. Det är en win-win-situation.

+ Gräv en vallgrav längs med den mexikanska gränsen.
+ Skicka allt grus från vallgraven till New Orleans och höj landnivån.
+ Sätt Floridasalligatorer i vallgraven längs den mexikanska gränsen.
Några andra problem du vill att Maxine ska lösa åt dig idag?

Ja?

Vad sägs om dessa:

1. Kor
2. Konstitutionen
3.De tio budorden

KOR
Är det bara jag eller har någon annan funnit det häpnadsväckande att under galna ko-sjukan kunde vår regering spåra en enda ko, född i Kanada för nästan tre år sedan, rätt till det båset där hon sov i staten Washington? Och så spårade de hennes kalvar i sina bås. Men de är oförmögna att lokalisera 11 miljoner illegala utlänningar vandrade omkring i vårt land. Vi kanske borde ge var och en av dem en ko.

KONSTITUTIONEN

De talar ständigt om att utarbeta en konstitution för Irak .... Varför kan vi inte bara ge dem vår? Den var skriven av en hel del riktigt smarta killar, har fungerat i över 200 år, och vi använder den inte längre.


De 10 BUDORDEN

Den verkliga anledningen till att vi inte kan ha de tio budorden upphängd på väggen i ett tingshus är denna: Du kan inte skriva "Du skall icke stjäla", "Du skall inte begå äktenskapsbrott" och "Du skall inte ljuga" i en byggnad full av advokater , domare och politiker ... Det skapar en fientlig arbetsmiljö.


EN DEL AV PROBLEMET.

Dessutom Tänk på detta: Om du inte vill översända detta av rädsla att förolämpa någon, då är du en del av problemet!

onsdag 21 april 2010

Jag ler när jag tänker att han har sig själv i sin ficka

Det blir som man tänker sig universum – oändligt. Men det är bara i teorin den bilden kan bli oändlig...för tillslut blir bilden så liten att den inte föreställer någonting alls. Men visst är det lite kittlande med dessa bilder som inte riktigt tar slut?

tisdag 20 april 2010

Det luktar Kalaspuffar när jag kissar

Appropå ingenting så luktar det Kalaspuffar när jag kissar om jag druckit mycket kaffe. Tydligen är jag inte den ende här i världen som har ”problemet” med Kalaspuffe-kiss. Om man Googlar på det hittar man en hel massa information om just detta fenomen.

måndag 19 april 2010

Var är Bamse när man behöver honom?

Bild från techcrunch.com

Ni kanske undrar vad Bamse har med vulkanen på Island att göra? Ja han kanske skulle kunde stoppa utbrottet som han gjorde i Bamse och den flygande mattan, då han höll en sten i vulkanen efter han ätit dunderhonung. Fast det kanske är för mycket tillochmed för Bamse att stoppa ett vulkanutbrott? För jag vill minnas att det inte gick så bra för Bamse i filmen heller...har för mig att han flög till väders med stenen och ur vulkanen kom en drake...

söndag 18 april 2010

Hipp hipp Hurra!

Idag fyller bloggen 1 år. När jag började blogga för ett år sedan hade jag varit sjukskriven och hemma 1 vecka med kraftig bihåleinflammation och en lika kraftig kur med Kåvepenin. Jag var rastlös och hade inget att göra. Jag läste inte bloggar. Jag kände ingen som varken läste eller skrev bloggar. Jag hade hört talas om Blondinbella men aldrig läst hennes eller någon annans blogg. Då helt plötsligt fick jag för mig att jag skulle börja blogga hos Metrobloggen. Utan förkunskaper. Utan att sett en annan blogg. Utan att veta vad det innebar eller vilka regler som gällde eller vad man egentligen gjorde på en blogg. Tänkte det lite som mina privata kåserier. Visste inte om att folk skulle kunna kommentera det jag skrev och hur jag skulle förhålla mig till sånt...men jag har lärt mig på vägen och fått ett hur roligt som helst gäng som jag kommunicerar med via min och deras bloggar. Jag kan verkligen rekommendera dem som inte bloggar att börja.

Mitt första inlägg var: Jag växte upp med Carolines mördare och Obol-mannen.

onsdag 14 april 2010

Ursäkta, men det är mycket nu.

Jag har upptäckt att andra upptäckt att jag är friskare nu och orkar mer...det innebär att jag helt plötsligt orkar mindre!?! Hur det går ihop? Jo nu arbetar jag 100% och har inte gjort det på länge...det innebär att mycket på jobbet blivit liggande och måste göras nu. Det innebär att jag helt plötsligt arbetar mer än 100%. Mina vänner som jag inte orkat umgås med tidigare tycker att det är roligt att jag äntligen är friskare så de vill också umgås med mig varje kväll. Min mamma som behöver mycket hjälp sedan pappa gick bort för 2 år sedan har fått vänta med allt i ett halvår för att äntligen få hjälp av mig. Jag som sovit mycket i ett halvår vill sova lika mycket nu...det innebär att jag tyvärr inte hinner med bloggen. Jag hoppas allt lugnat ner sig redan nästa vecka. Nu går jag och lägger mig...och det ska ni veta är oerhört ovanligt för att vara mig.

fredag 9 april 2010

Låt chefen gå först

En försäkrings försäljare, en förvaltnings kontorist och deras chef är ute och går på lunchen när de hittar en antik oljelampa.
De gnuggar den och en ande kommer ut i ett rökmoln. Anden säger: "Jag brukar bara ge tre önskningar, så jag ska ge er en var."
"Jag först! Ta mig först! säger förvaltnings kontoristen . "Jag vill vara i Bahamas, köra en snabbgående motorbåt." Poof! Hon är borta.
I förvåning säger försäljaren: "Jag vill vara nästa! Ta mig nästa gång!” "Jag vill vara i Hawaii, slappa på stranden med min personliga massör, ett oändligt utbud av Pina Coladas och mitt livs kärlek." Poof! Han är borta.
"OK, du är nästa" säger Anden till chefen.
Chefen säger: "Jag vill att de två är tillbaka till kontoret efter lunch."
Sensmoralen i historien: Låt alltid din chef vara den första att säga vad han/hon vill.

torsdag 8 april 2010

Hundarna äter bättre än vi

Enligt Testfakta så äter hundarna många gånger bättre mat än vi gör. Så dieten jag rekommenderade i mitt förra inlägg är kanske inte så fel. De flesta hundar äter betydligt bättre mat än vad vi själva gör, säger Erik Wilsson som är filosofie doktor i zoologi och Försvarsmaktens avelsansvarige. Enligt testet är det just Purina Pro Plan som jag skrev om i det förra inlägget som är det bästa hundfodret. Kanske skulle köpa en påse sånt istället för Nutrilett. Enligt testet kostar Purina Pro Plan 32 kr/kilo. Nutrilett bars kostar cirka 60 kronor för 2 stycken à 60 gram. Det blir ju bra mycket billigare med hundfodret.

Manipulerad bild.

En resa till Djurmagazinet

Igår var jag på min lokala djuraffär Djurmagazinet och köpte en stor påse Purina Pro Plan för mina trogna husdjur (Kakan &Underbar) och var i kassan när en kvinna bakom mig frågade om jag hade en hund.

Vad trodde hon - att jag hade en elefant? Så eftersom jag är sjukskriven och har lite att göra, så på impuls berättade jag för henne att nej, jag inte har en hund, utan jag startar Purina-dieten igen. Jag tillade att jag nog inte borde, för jag hamnade på sjukhuset förra gången, men att jag hade förlorat 22 kilo innan jag vaknade på en intensivavdelning med rör som kommer från de flesta av mina kroppsöppningar och dropp i båda armarna.

Jag berättade för henne att det var huvudsakligen en perfekt diet och att det sätt det fungerar på är att ladda byxornas fickor med Purina bitar och helt enkelt äta en eller två varje gång du känner dig hungrig. Maten är näringsmässigt komplett så det fungerar bra och att jag skulle prova det igen. (Jag måste nämna att praktiskt taget alla i kassakön nu lyssnar på min historia.) Skräckslagen frågade hon om jag hamnade i intensivvård eftersom hundmaten förgiftat mig. Jag sa till henne nej, det var så här att jag klev av en trottoarkant för att sniffa en irländsk setter där bak och en bil träffade oss båda.

Jag trodde att killen bakom henne skulle få en hjärtattack för att han skrattade så häftigt.

Djurmagazinet låter mig inte handla där längre ...

Bäst du tänker efter vad du frågar sjukskrivna. De har all tid i världen att tänka på galna saker att säga.


Fotograf: Ale_Paiva

Och nej jag har inga djur, och inte heller nosar jag främmande settrar i röven...detta är en rolig historia jag hörde, som jag vill delge er.

onsdag 7 april 2010

Spara pengar och miljön – köp en Smart Car?

Bilden här under är tagen vid en olycka nära New Orleans mellan två lastbilar och en Smart Car.



Jag tror jag skiter i att spara pengar och sparar mitt liv istället.

100 kilo lättare

Som ni ser har vi befriat garaget från onödig vikt i påsk. Själva har vi nog lagt på oss en del vikt, trots snöskottning av stora mått. Det är så här våren ser ut i finska Lappland.

FÖRE

EFTER

Har ni kvar ägg efter påsk?

Varför inte ha lite kul med dem?

Bilderna kommer från ett mail jag fick till påsk så tyvärr vet jag inte upphovsmannen till dessa roliga bilder.

fredag 2 april 2010

Nu åker jag österut

och skottar snö. Jag tar med mig snöslungan. Hon är duktig på att skotta snö min snöslu...jag menar mor. Den här modellen är från 1937 och fungerar utmärkt fortfarande. Finnarna tillverkar bra saker....det är kvalitet rakt igenom.

Hinner tyvärr inte in till er och kommentera. Önskar er än en gång en glad påsk. Vi syns i raderna efter påsk.

Glad Påsk!

torsdag 1 april 2010

Aprilskämt?

Jag hade ju hoppats att det var ett aprilskämt när jag läste i Aftonbladet att en amerikansk kvinna dömts att betala 65 miljoner för att hon varit med en annan kvinnas man. Tyvärr är det sant. Snacka om att frånta mannen allt ansvar för den handlingen. Nej det var inte mannens fel att han var otrogen. Det var den illmariga listiga älskarinnan som lurade honom att vara otrogen...han var bara ett viljelöst villebråd. Ett manligt litet våp...en naiv lite idiot. Han förstod inte bättre. Han var så dum i huvudet så han kan inte belastas för det. Men kvinnan hon var smart, kallblodig, uträknande...hon var skyldig. Så jävla sjukt!

Bild från Aftonbladet.se